Víz- és tápanyagellátás, szerkezetjavítás AÖP támogatással!

A A

Az elmúlt években a mezőgazdasági termelést igen hátrányosan érintették a súlyos aszályos periódusok, és az inputanyagok költségeinek emelkedése. Ennek megfelelően különösen fontos lehet a termelési technológiák fejlesztése olyan készítményekkel, amelyek képesek a klímaváltozás okozta károk enyhítésére, kiemelten arra tekintettel, hogy a 2023-as évtől az Agrár- Ökológiai Program keretében a talajélet fejlesztése nagy mértékben támogatott!

Az elmúlt években a talajok mikrobiális életének megismerése, szabályozása és a baktériumok és gombák talajfejlesztési célú alkalmazása igen fontos része volt az agrárkutatásoknak. A talajegészség megőrzése, a fizikai, kémiai és biológiai paraméterek optimális szinten tartása a jótékony és adott talajon hatékony baktériumok és gombák alkalmazásával is segíthető.

A BIOFIL® Kft. a talajmikrobiológiai kutatásokban és termékfejlesztésben is élenjáró. Az új BIOFIL® Klíma termék több rangos díjat is elnyert, a 2023-as AgromashExpo díjazott terméke, egyedülálló megoldást nyújt a talajok szerkezetének és vízháztartásának javítására.

Tavaszi kampány_Klíma_v1.2

A talajok aprómorzsás szerkezetének kialakítása és fenntartása meghatározó a költséghatékony agrártermelés szempontjából. A talaj-aggregátum képződésben meghatározó szerepet játszanak azok a baktériumok melyek képesek nyálkaanyag, úgynevezett EPS termelésére, és ezáltal védik a gyökérzetet a kiszáradástól is. Az EPS segítségével a nagy mennyiségű víz megkötése nem pusztán a növények vízellátását támogatja, de a tápanyaghasznosulást is fokozza. A talajok EPS termelő baktériumok oltásával történő fejlesztése csökkenti az aszálykár kockázatát és növeli az inputanyagok hasznosulását.

A BIOFIL® termékcsalád legújabb tagja, a BIOFIL® Klíma készítményben található baktériumok kifejezetten a nagy mennyiségű EPS termelés szempontjából kerültek izolálásra, az alkalmazott speciális adalékanyag pedig igen hatékonyan segíti ezen baktériumok felszaporodását. A baktériumok által termelt nyálkaanyag (EPS) hatására javul a talaj szerkezete, levegőzöttsége, vízgazdálkodása, a tápanyaghasznosulás, csökken a kimosódásból adódó veszteség.

A termékben lévő törzseket hazai talajokból izolálták, agráregyetemek bevonásával fejlesztették, a fenntartható, hosszútávra tervező talajerő gazdálkodás támogatására. Hatékony segítséget nyújt a termelés szempontjából kritikus, például aszályos időszakokban a megfelelő terméshozam elérésében!

AgrárÉlet_Klíma_02_17

Független 3 ismétléses napraforgó (Helianthus annuus) kísérlet terméseredményeinek alakulása BIOFIL Klíma készítménnyel, homoktalajon Nyíregyházán (2022)

 

Terragro Kft.
Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54.
Telefon: +36 1 793 2670
E-mail: info@terragro.hu
A A