Rohamosan fejlődik a Start Agro Kft.

A A

2016. 07. 14.

Idén is, mint minden nyáron a gépbemutatók nagy számban zajlanak az országban. A Start Agro Kft. hajdúböszörményi állógép bemutatója, festői környezetben az Akácos Majorban került megrendezésre.

A két évvel ezelőtt alapított, még újnak számító cég, 3 tulajdonossal indult útjára, Petróczki Gábor, Csiha Sándor és Tóth Róbert személyében. Mindhárman, közel 10 éve tevékenykednek a mezőgazdasági gépkereskedelem területén. A 2 telephellyel működő cég, (Hajdúböszörményi telephely: Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék, a Szolnoki telephely: Békés, Csongrád, Bács-Kiskun megyék) majd a fél ország területi lefedettségével büszkélkedhet.

Rövid idő alatt, az előző években kiaknázott tapasztalatokat felhasználva, rohamos fejlődésen ment keresztül a cég. Nem csak munkának tekintik a mezőgazdasági gépkereskedelem ágazatát a Kft. tulajdonosai, hanem egyfajta életformának. Éppen ezért is elhivatottan, és egyedülálló módon segítik vásárlóikat és a már meglévő partnereiket, legyen szó gépeladásról, szervizelésről, utógondozásról, pályázati vagy akár komplett gépberuházási szaktanácsadásról.

Mi sem bizonyítja jobban hozzáértésüket, hogy rövid idő alatt sikerült megnyerni beszállító partnernek a Quivogne bécsi központú leányvállalatát. Gazsi Zsolt képviseletében tudhattuk meg, hogy a Quivogne egy, közepes nagyságú Gépgyártó Vállalat, amely a mezőgazdasági munkagépek teljes palettáját kínálja. Magyarországon viszonylag még új márkának számít, hiszen eddig csak Közép-Európában tevékenykedett a cég, de hála a Start Agro csapatának, tavalytól már Magyarországon is elérhetőek a Quivogne gépei.

Nem utolsó sorban az osztrák tulajdonban lévő, Austro Diesel GmbH szintén partnerként volt jelen, hiszen a gépkapcsolatok a Massey Ferguson traktorok után voltak befogva. Lőwi Barnabás kiemelte, hogy a Massey Ferguson traktorok a világ összes országában megtalálhatóak, évi 200 ezres előállított darabszámmal. Az európai piac számára Európában állítják elő a mezőgazdasági gépeket (évi 20-22 ezer darabszámban). A Massey Ferguson traktorai között, mindenki megtalálhatja a maga számára megfelelő gépeket, hiszen a 70 – 400 LE-ig terjedő teljesítménytartomány minden gazda számára ideális választási lehetőségeket kínál. A hazai marketingvezető Koza András tolmácsolásában azt is megtudhattuk, hogy a két cég együttműködésének jóvoltából, az alkatrész forgalmazás a létező összes mg-i gép-re vonatkozóan megoldott térségünkben.

A partnerek bemutatkozását követően, szemügyre vehettük a gépparkot.

A Massey Ferguson traktorokat Petróczki Gábor, a Start Agro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a gépkapcsolatokat pedig Gazsi Zsolt mutatta be az érdeklődőknek.

Bemutatásra került gépek:

 

  • Massey Ferguson 5611 – Quivogne vontatott permetező
  • Massey Ferguson 7615 – Kemel 3m függesztett szántóföldi kultivátor
  • Massey Ferguson 8690 – Quivogne 4,2m félig függesztett szántóföldi kultivátor
  • Massey Ferguson 7620 – Quivogne 6m kompaktor
  • Massey Ferguson 8727 – Quivogne középmély lazító
  • Massey Ferguson 7720 – Quivogne váltva forgató eke
  • Massey Ferguson 8730 – Quivogne 6m rövid tárcsa
  • Massey Ferguson 8737 – Quivogne 2,8m szupernehéz tárcsás borona
  • Massey Ferguson 3630 – Quivogne Rollmot henger
  • Farmtech ZDK 1800 pótkocsi

P1080131

P1080134

P1080152

Bár az előző napok szeszélyes időjárásának köszönhetően sajnos a gépek működésbeli bemutatása elmaradt, de így is nagy számban jelentek meg a térség gazdái. Ez a tény is alátámasztja a mezőgazdasági gépkereskedelem fontosságát.

A Start Agro csapata megmutatta, hogy a gépkereskedelmi piacon egyedül álló módon közelíti meg a mezőgazdasági vállalkozások technológiai fejlesztési feladatát.

A A