Ősszel újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

A A

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók  Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb  szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros (!) területen várja az agrárszakembereket; az eseményre ingyenes a belépés.

1

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott, első ízben tavaly megrendezett NAK Szántóföldi Napok és Agrár- gépShow bemutató és kiállítás az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye volt. A százharmincnál több kiállítóra az esemény két napja alatt több mint tizenötezer látogató volt kíváncsi. Idén a NAK a MEGFOSZ közreműködésével újra megrendezi a kiállítást, aminek ezúttal a Békés megyei Mezőhegyes, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont, a tavalyinál még nagyobb, 42 hektáros területen.

A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása lesz, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb betakarító és egyéb szántóföldi munkákat ellátó eszközöket. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek.

A szervezők azt a célt tűzték ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülnek. A gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában. A szeptemberi rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni, akár ki is próbálni működés közben.

A belépés a látogatók számára díjmentes, ahogy a parkolás is.

Addig is tekintsék meg a rendezvény megújult honlapját, a www.szantofoldinapok.hu oldalon, minden aktualitást megtalálnak.

Infovonal: + 36 70 528 5682    |    E-mail: szantfoldinapok@nak.hu

A A