Nagév cink – Esztétikus és gazdaságos fémbevonatok

A A

Tűzihorganyzással az acélszerkezetek teljes felülete egy kompakt és robusztus fémréteget kap, mely évtizedeken át védi a vasfelületet. Ezt a védőréteget úgy kapják, hogy a védendő darabokat – megfelelő felületelőkészítést követően – horganyolvadékba merítik, majd onnan kiemelve kialakul az ezüstös, legtöbbször csillogóan fényes horganybevonat.

Acélszerkezetek tűzihorganyzás közben (NAGÉV CINK KFT)

Acélszerkezetek tűzihorganyzás közben (NAGÉV CINK Kft.)

Könnyű választás, gyors megoldás, NAGÉV-tanácsadás

Az esztétikus, és a lehető leggazdaságosabb horganyréteg fontos feltétele, hogy az acélszerkezet legyártásakor „tűzihorganyzáshoz optimális” acélminőséget használjanak, mely a legtöbb acélkereskedésben könnyen, egyszerűen beszerezhető és ára sem több mint a szokásos acéloké. Ezzel biztosítható majd az, hogy a képződő fémbevonat ne legyen vastagabb a szükségesnél, külleme kielégítse a legmagasabb esztétikai igényeket és korrózióállósága megfelelő legyen. Ehhez is kapcsolódó szakmai kérdésekben a NAGÉV szakemberei díjmentes tanácsadással segítenek az érdeklődőknek (www.nagev.hu és kontakt@nagev.hu).

 

Kis méretektől a legnagyobbakig szinte minden acélszerkezet bevonható

A fémbevonat legfontosabb tulajdonságai – mint a kiváló korrózióállóság, kopás-és ütésállóság – a mezőgazdaság legtöbb területén alkalmassá teszi az acélszerkezeteket a tűzihorganyzásra. A horganyréteg felhasználás lehetőségei széleskörűek és kiterjednek majdnem a teljes mezőgazdasági tevékenységre. A zárt szelvényekből gyártott szerkezeteket kívül-belül horganyréteg védi. A kisméretű kapcsolóelemektől akár 15 m hosszú és 8 tonna tömegű darabokig vállalja a NAGÉV CINK KFT az EN ISO 1461:2009 szabványnak megfelelő bevonatok elkészítését, alkalmazott technológiája megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, a Best Available Techniques: Elérhető Legjobb Technikák követelményeinek.

Fő alkalmazási területek Felhasználási példák
Épületek Istállók, gépszínek, irodaépületek, magtárak, raktárak, üvegházak, gyártócsarnokok, feldolgozóüzemek, vágóhidak, hűtőházak, üvegházak, stb. épületei.
Technológiai berendezések, eszközök Állattartás eszközei, tartályok, silók, szállítószalagok, szárítók, konténerek, alvázak, utánfutók, öntözőcsövek, szőlőkarók, járdarácsok, ketrecek, stb.
Térelhatárolás acélszerkezetei Kerítések, kapuk, korlátok, oszlopok, karámok, stb.
Infrastrukturális berendezések, utak Világítás, napkollektorok szerkezetei, szennyvízkezelés, vízvezetékek, folyókák, útkorlátok, oszlopok, vízgépészeti acélszerkezetek, stb.
Vagyonvédelem Rácsozatok, védőhálók, konténerek, biztonsági kapuk, stb.

Tűzihorganyzott acélszerkezetek alkalmazása

A tűzihorganyzás minden nap bizonyít

Ha figyelmesen szemlélődünk, akkor számos, már korábban tűzihorganyzott, vagy frissen bevont acélszerkezettel találkozhatunk, melyek hiteles példákat mutatnak valamennyi mezőgazdasággal foglalkozó gazda és szakember számára. Néhány szemléletes hazai alkalmazást kiragadva jól látható a védelem megbízhatósága és kitűnő képességei.

 

2. kép

Üvegház tűzihorganyzott acélszerkezetekkel

Gabonaszárító és siló acélszerkezetei

Gabonaszárító és siló acélszerkezetei

Öntöző berendezés horganyzott kivitelben

Öntöző berendezés horganyzott kivitelben

Tűzihorganyzás, mint szolgáltatás nem csak belföldre

A NAGÉV CINK KFT tűzihorganyzási szolgáltatása nemcsak belföldre, hanem határainkon túlra is eljut. Az ún. tranzithorganyzás fontos tevékenysége a vállalatnak, amikor a külföldi üzleti partnerek a NAGÉV üzemében megállva, a bevonást követően innen szállítják tovább készáruikat nyugat-európai úti céljaik felé.

nagev-hirdetes-web

 

A A