AgriClime: inputanyag-védelmet kínál a Syngenta kedvezőtlen időjárásra

A A

A szárazság és a tartós hőség, vagy az aratáskori bőséges csapadék a gazdálkodók legnagyobb ellenségei. A Syngenta AgriClime programja segít, hogy a termelők megőrizzék profitabilitásukat a kalászos növények és a kukorica területén. A vállalat előre kiválasztott garanciális periódusban – meghatározott időjárási feltételek teljesülése esetén – a programban részt vevő termékek költségének akár 30 százalékát visszafizeti partnerei számára.

„A Syngenta az innovatív termékek mellett folyamatosan fejleszti azokat a megoldásokat, amelyek révén a gazdálkodók jövedelemtermelően tudnak gazdálkodni kedvezőtlen időjárási körülmények közepette is. Vállalatunk egyedülálló inputanyag garancia programja, az AgriClime célja, hogy segítse a termelőket a hátrányok ellensúlyozásában. Így mi is osztozunk a termelésbe fektetett kockázatokban”, ismertette Heicz Péter agrár-innovációért felelős dél-kelet európai vezető.

A programhoz csatlakozó gazdálkodók a szezon kezdetén meghatározott összegű vásárlás felett garanciát kapnak, kukorica esetében csapadékhiány és hőségnapokra, míg kalászos növények esetében a szárazság mellett az éréskori és a betakarítás periódusokra. Amennyiben az időjárás eléri a küszöbértéket, a Syngenta visszafizeti a résztvevő termékek árának akár 30%-át a programhoz csatlakozó gazdáknak.

Heicz Péter elmondta: a kiszámíthatatlanabb időjárás különösen érzékenyen érinti a hazai, nagyrészt öntözés nélküli kukoricatermesztést, ezért a Syngenta Artesian kukorica hibridjei bekerültek az AgriClime programba. Hozzátette: ma már a vállalat kukorica értékesítésének egyre nagyobb szeletét jelentik a kedvező vízhasznosítású, hő- és szárazságstressznek jobban ellenálló Artesian-hibridek. Ennek is köszönhető, hogy a 2019-es Kleffmann kutatási eredmények szerint a kukorica vetőmagpiacon egyre inkább növekvő, 12 %-os részesedést ért el a Syngenta. Ezeken kívül olyan, a kalászosok sikeres termesztését segítő növényvédelmi megoldások érhetőek el az AgriClime-on keresztül, mint a növekedésre is rendkívül jó hatással bíró, teljes körű lomb- és kalászvédelmet kínáló Elatus Era és a Moddus Eva növekedésszabályzó.

Az AgroClime programról minden információ és a regisztráció is elérhető itt:

https://www.syngenta.hu/agriclime-program

 

syngenta-logo


A Syngentáról

A Syngenta Magyarországon évek óta piacvezető a növényvédő szerek területén. Cégünk Magyarországon vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában.

A Syngenta a világ egyik vezető mezőgazdasági vállalata. Törekvésünk között szerepel, hogy a világ népességét biztonságos élelmiszerrel lássuk el, miközben óvjuk a bolygónkat. Céljaink között szerepel a fenntarthatóság, a minőség és biztonság növelése a  mezőgazdaságban, világszínvonalú tudományos eredmények és az innovatív növénynemesítési megoldások segítségével. Technológiáink világszerte termelők millióinak nyújtanak lehetőséget a korlátozottan rendelkezésre álló mezőgazdasági erőforrások jobb kihasználására. Több mint 90 országban 28.000 munkatárssal azon dolgozunk, hogy elősegítsük a növények fejlődését. Partneri kapcsolataink, együttműködéseink, valamint a Good Growth Plan iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termőképességét, megóvjuk a termőföldet az eróziótól, növeljük a biodiverzitást és felélesszük a vidéki közösségeket.

További információért keresse fel a www.syngenta.hu és a www.goodgrowthplan.com honlapokat.

Kövessen minket a Twitteren is:
www.twitter.com/Syngenta és www.twitter.com/SyngentaUS.

Jövőre vonatkozó megállapításokkal, nyilatkozatokkal kapcsolatos figyelmeztetés.

Ez a dokumentum jövőre vonatkozó nyilatkozatokat, előrejelzéseket is tartalmazhat, melyek a következő kifejezésekkel azonosíthatóak be: ‘hisz’, ‘lenne’, ‘lesz’, ‘potenciális’, ‘tervek’, ‘lehetőségek’, ‘becsült’, ‘törekvés’, ‘terv szerint’ és hasonló kifejezések. Ezen nyilatkozatok esetében fennáll az a kockázat és bizonytalanság, hogy a valódi eredmények eltérnek a jövőbe tekintő kijelentésektől. A Syngenta számára az ilyen kockázat és bizonytalanság magába foglalja a jogi eljárásokkal, szabályozási jóváhagyásokkal, új termékfejlesztésekkel, növekvő versennyel, vevői hitelkockázattal, általános gazdasági és piaci kondíciókkal, megfelelőséggel és kármentesítéssel, szellemi tulajdonjogokkal, szervezeti változások végrehajtásával, immateriális javak értékvesztésével, géntechnológiával módosított növények és organizmusok vagy növényvédő szerek fogyasztói észlelésével, klímaváltozásokkal, árfolyam- és árváltozásokkal, egyforrású ellátási megállapodásokkal, politikai bizonytalanságokkal, természeti katasztrófákkal és az adatbiztonság megsértésével vagy egyéb információtechnológia rombolásával kapcsolatos kockázatokat. A Syngenta nem rendelkezik kötelezettséggel az előretekintő kijelentéseinek aktualizálására, az érvényes eredmények, vagy új feltételezések elfogadására vonatkozólag.

 

A A