A Väderstad bemutatja az új Cultus HD kultivátort

A A

A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, büszkén mutatja be az új Cultus HD szántóföldi kultivátort. A 4,25 és 5,25 m munkaszélességű modellek formájában kapható Väderstad Cultus HD új mércét állít fel a függesztett szántóföldikultivátorok szegmensében. A Cultus HD 425-525 úgy lett megtervezve, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a pontos munkamélység és a nagy napi teljesítmény tekintetében.

A Cultus HD függesztett kultivátor 4,25 vagy 5,25 m munkaszélességben rendelhető. A munkagép 30 cm mélységig képes átdolgozni a talajt, három gerendelyre szerelt kapáinak osztása 27 cm.

Väderstad Cultus HD 525-625 - 2

– A gép lelkét az új, nagy teherbírású HD (HeavyDuty)kapák alkotják, amelyek 680 kg terheléssel hatolnak a talajba, így a munkagép a legkülönbözőbb körülmények között is megtartja a beállított munkamélységet. – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelőgépekért felelős igazgatója, és így folytatja:

– A kapa egyik legfontosabb teljesítménymutatója az, a képesség, hogy mindig, nagyerővel tudjon a talajba hatolni. Ez az a tulajdonság, amiben az új Cultus HD kapa egyedülálló a piacon. Ha munkavégzés során akadályba ütközik a kapa, képes teljesen kiemelkedni a talajból, majd visszatéréskor megtartva eredeti erejét, gyorsan visszakerüljön a kívánt munkapozícióba. Ennek köszönhetően a Cultus HD rendkívüli a munkamélység pontosság tekintetében, ami kiváló talajművelési eredményeket biztosít.

A Cultus HD tervezésekor szem előtt tartották a gépkezelők igényeit is, ugyanis, a munkamélység a fülkéből állítható, ugyanúgy, mint a hidraulikus szárnyreteszelés közúti szállítás során.

A kapák mögötti sorban dolgozó felszínegyengető egység beállításáról az úgynevezett DynamicControll rendszer gondoskodik, amely egyedülálló megoldás a piacon.

– A DynamicControl automatikus egyengetőrendszer garantálja, hogy a szintezők mindig az optimális pozícióban dolgozzanak,így nincs szükség kéziutánállításra, és a gépkezelőnek sem kell aggódnia a munkaminőség miatt,mondja Wolfram Hastolz.

A Cultus HD az eredeti Väderstad alkatrészeket gyártó – Väderstad Components–üzemeiben tervezett, tesztelt és gyártott, kiváló minőségű Väderstad kopóhegyekkel és MixInkésszárak teljes választékával szerelhető fel.

Az új függesztett szántóföldikultivátor, a Väderstad Cultus HD 425-525, 2023 őszétől rendelhető.

A A