A CLAAS a digitális jövőbe fektet be

A A

2016 07. 19.

Lefektették az új fejlesztési központ alapkövét

Harsewinkel/Dissen, 2016 július. A CLAAS a digitális jövőbe invesztál és lefektette az új elektronikai fejlesztési központja alapkövét a dél-alsó-szászországi Dissenben.

„Az információs és kommunikációs technológiák meghatározó szerepet töltenek be a CLAAS jövőjében. A helyszín gondos kiválasztása után nagyon örülünk, hogy most a tényleges építkezés is elkezdődött.“, mondja Thomas Böck, aki a technológiáért és rendszerekért felel a CLAAS vállalatcsoport vezetésében.

A nemzetközi mezőgazdasági vállalat kétszámjegyű milliós összeget fektet be Dél-Alsó Szászországban. Az építési munkálatok mintegy 5 hektáros földterületen közvetlenül a disseni autópálya-kijáratnál a következő év folyamán fejeződnek be. A házigazda a CLAAS E-Systems lesz az új fejlesztési központban. A CLAAS 2014-ben a saját elektronikai szakértelmét az új leányvállalatába csoportosította. Több mint 150 alkalmazott fejleszt vezérlő készülékeket, elektronikai technikákat, terminálokat, kamera rendszereket, műholdas jellel működő automatikus kormányzási rendszereket, és sok más megoldást a növekvő digitális hálózatú mezőgazdaság számára. A CLAAS E-Systems munkatársai különböző CLAAS leányvállalatokból érkeztek: Güterslohból, Harsewinkelből, Bad Salgauból, Paderbornból, valamint Dániából.

A CLAAS már 1998-ban megszerezte az egyik vezető mezőgazdasági szoftver céget és sikeresen integrálta a vállalatba. Azóta Güterslohban EASY márkanév alatt kínálnak hatékonyságnövelő technológiákat. A CLAAS egyik vezető szállítója lett a precíziós gazdálkodás terén kínált megoldásoknak és számos díjat nyert a különböző fejlesztéseivel.

 

Fotók:

CLAAS_Dissen_DSC_0472a:

CLAAS_Dissen_DSC_0472a

Alapkőletétel a CLAAS E-systems új központjánál; balról: Uwe Teltschik (MBN Bau AG), Volker Claas (CLAAS társasági tag), Theodor Wilken (elnökségi szóvivő MBN Bau AG), Dr. Michael Lübbersmann (Osnabrück kerületi közigazgatási körzet vezetője), Lothar Kriszun (CLAAS vállalatcsoport vezetés szóvivője), Cathrina Claas-Mühlhäuser (CLAAS felügyeleti tanács elnöke), Thomas Böck (CLAAS vállalatcsoport vezetés, technológia és rendszerek), Reinhold Claas (CLAAS társasági tag), Dr. Carsten Hoff (CLAAS E-Systems ügyvezetője), Hartmut Nümann (Dissen polgármestere), Rainer Spiering (MdB).

 CLAAS_Dissen_260164: Hozamtérképezés – egy példa a „precíziós gazdálkodásra“

CLAAS_Dissen_260164

 CLAAS_Dissen: CLAAS E-Systems jövőbeni épületének látványterve Dissenben

CLAAS_Dissen

A A