Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

A A

A Corteva Agriscience™ LumiGENmárkájú technológiája segít a termesztőknek a jövedelmezőség növelésében

Lumigen 02

A Corteva Agriscience által a saját, Pioneer® és Brevant™ vetőmagmárkáira kifejlesztett LumiGEN™ technológia egy prémium vetőmagokra alkalmazott csávázási technológia (SAT, Seed Applied Technology), amely integrált, holisztikus megközelítést kínál annak érdekében, hogy a gazdálkodók maximalizálják termésüket.

A termékcsalád magába foglalja a Lumisenaés Lumiflexgombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa®[1]rovarölőcsávázószert.

Az innovatív precíziós technológiának több változata van, amelyek megóvják a nagy teljesítményű vetőmagtermékek genetikai állományát a rovar- és a gombakártevők ellen, és madárriasztóként is működnek. Továbbá segítenek a magvaknak a környezeti hatásokból adódó stressz, például az időjárási viszonyok változása és az aszály kezelésében is.

Az olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák csökkentik a termesztési kockázatokat, és elősegítik a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését, támogatva a talaj és a növény közötti kapcsolatot az erősebb gyökérhálózat révén. A kezelt vetőmagok esetében javul a stressz tűrés és gyorsabb az állománynövekedés, elősegítve a jövedelmezőbb hozamot.

Mivel a vetőmag-csávázási technológia magában foglalja a vetőmag közvetlen kezelését, nem pedig a szántóföldön történik az alkalmazás, így a technológia hozzájárulhat a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, miközben figyelembe veszi a fogyasztók elvárásait is.

Lumigen 01

A Corteva Agriscience belső vetőmag-márkáinak vetőmag-csávázási technológiáiért felelős európai igazgatója, Nicolas Perraud elmondta: „A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a megoldások széles eszköztárát kínálja a különféle kihívások kezelésére. A vetőmagcsávázás ezen etalonja elősegíti az európai mezőgazdasági termelők számára a termesztés kockázatainak kezelését a vetés és a növekedés korai szakaszai között. A LumiGEN technológiák biztosítják a növények számára a szükséges védelmet vetéskor, így segítik a termelőket a bőséges termés eléréséhez.”

Nicolas Perraud hozzátette: „Reméljük, hogy a vetőmagjaink csávázásának új, innovatív szabványa elősegíti a gazdálkodók számára a hozam és a jövedelmezőség maximalizálását, és lehetővé teszi számukra, hogy jobban megfeleljenek a társadalmi igényeknek, és folyamatosan azt termesszék, ami számít – most és az elkövetkező generációk számára.”

Lumigen logó

A Corteva Agriscience™

A Corteva Agriscience™ világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a gazdáknak, amelynek segítségével maximális terméshozamot és nyereséget érhetnek el. Kínálatában a legelismertebb mezőgazdasági márkák közül megtalálhatók a Pioneer®, a Granular® és a Brevant™ vetőmagok, valamint díjnyertes növényvédelmi termékek, de kiemelkedő hatóanyag-fejlesztési és technológiai hátterének köszönhetően új termékekkel is megjelenik a piacon. A vállalat elkötelezetten keresi az együttműködést az élelmiszerlánc valamennyi érdekeltjével, miközben azon dolgozik, hogy ígéretét valóra váltva, mind a termelők, mind pedig a fogyasztók életét gazdagítsa, és biztosítani tudja a fejlődést a jövő nemzedékei számára. A Corteva Agriscience, amely korábban a DowDuPont Mezőgazdasági Üzletágaként működött, 2019. június 1-jén független részvénytársasággá alakult. További információ: www.corteva.com

Kövesse a Corteva Agriscience-et a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en, a Twitteren és a YouTube-on.

®, TM, SM Trademarks and service marks of Dow AgroSciences, DuPont or Pioneer, and their affiliated companies or their respective owners.

Sajtókapcsolat

József Máté, Corporate Communications Leader, Europe

Tel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

Anna Babich, Corporate Communications Manager, Central and Eastern Europe

Tel: +380 44 498 9000

anna.babich@corteva.com

Oláh Csilla

Action Heller Consulting

Tel: +36 20 436 7101

olah.csilla@hellercom.hu

[1]A Lumisena, egy gombaölő csávázószer, amely forradalmi technológia alkalmazásával hat a napraforgó peronoszpóra ellen. Szerbiában és Ukrajnában a 2020-as, míg Európában a 2021-es szezonra kerül bevezetésre.

A Lumiposa®egy rovarölő csávázószer, amely három évszak során bizonyított teljesítményt fejt ki, és az EU-ban, a téli olajrepcében szabvánnyá fog válni.

A Lumiflexa legújabb széles-spektrumú gombaölő csávázószer, amelyet kukorica állományokra alkalmaznak. Franciaországban nyilvántartásba vették, és a következő évben várhatóan elterjed EU-szerte és azon túl.

 

A A