Új vetőgép – Új igazgató – Új szelek?

A A

Természetesen a dolgok között nincs szoros összefüggés, az új híreket csak az élet szele sodorta össze. Vannak persze akik ennek ellenére új konstrukciós elveket is várnak a svéd gyártótól? Majd kiderül, hogy a kiváló talajművelő- és vetőgépek kissé konzervatívnak tűnően lassú, ám annál sikeresebb részfejlesztései maradnak-e az iránymutatók a vállallatnál, vagy teljesen új termékekkel bővül a portfólió.

Bemutatkozik az új Spirit 400C/S vetőgép

A Väderstad továbbfejlesztette Spirit 400C/S penumatikus gabonavetőgépét, amely számos előnyt hoz a gazdaságok életébe. Az új Spirit 400C/S kiemelkedő vetési pontosságot, felhasználóbarát elektronikát és nagy napi teljesítményt garantál a 4 méteres vetőgépek szegmensében.

Az új Spirit 400C/S az E-Control alkalmazásnak köszönhetően lehetővé teszi az ISOBUS Task Control funkció használatát a mindennapokban, emellett újratervezett megjelenésével és továbbfejlesztett hidraulika rendszerével hívja fel magára a figyelmet.

– A Spirit vetőgépcsalád tagjai a nagy menetsebesség mellett is páratlan vetési pontosságukról váltak híressé. Az új Spirit modell a nagyobb munkaszélességű változatok minden előnyös tulajdonságával rendelkezik, mondja Björn Jeansson, a Väderstad vetőgépekért felelős kereskedelmi menedzsere.

– A 4 méter munkaszélességű Spirit nagy méretű tartályt kapott, amelybe beépítésre került a hidraulikus ventilátor. A tágas gépépítés, valamint a két munkaállvány megkönnyíti a fontosabb gépegységekhez való hozzáférést. A továbbfejlesztett hidraulika rendszernek köszönhetően a Spirit 400C/S aktív csoroszlyanyomással, állítható követőborona terheléssel, valamint automatikus szekcióvezérléssel redelkezik.

– Vetés közben az iPad alapú E-Control teljes körű ellenőrzést biztosít a gépkezelő számára. A vetőgéphez rendelhető SeedEye vetésellenőrző rendszer lehetővé teszi a mag- és a műtrágyakijuttatás valós idejű kontrollját. Amennyiben hiba adódik a mag- vagy a műtrágyaáramlásban, a SeedEye azonnal figyelmezteti a gépkezelőt, így a probléma elhárítása rövid időn belül megtörténhet, mondja Björn Jeansson. Az új Spirit 400 a csak magvetésre alkalmas típus mellett, műtrágyakijuttatást is végző, kombi változatok – úgymint Spirit 400C FIX és Spirit 400C InLine – formájában is megrendelhető.

– A FIX változat egy 5 cm széles sávba juttatja ki a műtrágyát, 125 mm-es osztásba minden vetősor előtt. Ugyanakkor a Spirit 400C InLine alkalmas arra, hogy alacsony dózisú starter műtrágyát juttasson ki a vetőcsoroszlyákon át, de a magtól eltérő kivezető nyíláson keresztül, teszi hozzá Börn Jeansson.

Az új Spirit 400C/S vetőgép 2021. februárjától kerül gyártásba.

spirit400cs-web

Már a Väderstadnál a Harmadik Generáció – Henrik Gilstring átveszi az igazgatói posztot

A Väderstad a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés gépesítése terén. A vállalatnál napirenden van az utódlás kérdése, 2022. februárjában Henrik Gilstring veszi át az elnök-igazgatói pozíciót. Henrik az alapító család harmadik generációjának képviselője, aki jelenleg is tagja a vállalat menedzsmentjének. A folytonosság, a fenntarthatóság és az innováció a vállalat legfontosabb vezérelvei az alapítás óta, azaz közel 60 éve. A vállalat igazgatótanácsa jó előre gondoskodott az utódlás kérdéséről, mivel a jelenleg regnáló Mats Båverud nyugdíjba vonulása után Henrik lesz a vállalat igazgatója, akinek a felkészítése már el is kezdődött.

– A vállalat igazgatótanácsa és menedzsmentje ezzel a döntéssel tisztán körvonalazta a vállalat jövőképét, amely erős értékekre épül, mondja Crister Stark, az igazgatótanács elnöke.

– A hosszútávra szóló tulajdonosi szerep, valamint a tulajdonosi és munkavállalói
elkötelezettség segítségével tovább járjuk utunkat, amit az innováció, a stabilitás és az eltökélt vezetés jellemez. A jelen döntéssel egy zökkenőmentes és hatékony vezetőváltás alapjait fektettük le, így biztosítva az igazgatói pozíció folytonosságát. Henrik Gilstring előzetesen az igazgatóhelyettesi posztot tölti be, majd 2022. februárjától lesz
a vállalat első számú vezetője.

– Már nagyon várom, hogy úgy vezessem a vállalatot, hogy biztosítsam annak fenntartható fejlődését, alkalmazkodva a mezőgazdaság jövőbeni változásai jelentette kihívásokhoz, valamint a globális és politikai szabályokhoz, mondja Henrik.

– A Väderstad múltja elismert a mezőgazdasági gépesítés innovációja terén, erős vevői
kapcsolatokkal rendelkezik, és folyamatosan növekszik. Mindez egy igazán élvezetes utazás, amely új célok elérésére sarkall bennünket. Minden lehetőséget magragadunk, hogy biztosítsuk a folytonos növekedést, és tesszük ezt vevőink és munkavállalóink érdekében. Henrik Gilstring 35 éves, és az alapító család harmadik generációjának képviselője. A vállalat egyik tulajdonosának és vezetőjének, Christina Starknak, valamint a vállalat vezető fejlesztőmérnökének, Gert Giltsringnek a gyermeke. Többek között Gert fejlesztette ki a Tempo vetőgépek magadagoló rendszerét, ami lehetővé tette, hogy a Väderstad vetőgépe világsikerre tegyen szert ilyen rövid idő alatt. Henrik Gilstring 2012 óta dolgozik a vállalatnál, jelenleg helyettes üzletfejlesztési igazgató, valamint a menedzsment tagja. Henrik közgazdász végzettségű, a stockholmi School of  Economics-on szerzett diplomát. A jelenlegi pozícióját megelőzően kontrolleri munkakörben dolgozott a gyártás, az értékesítés és marketing, valamint a gyártmányfejlesztés részlegein.

– Igazán várom a napot, amikor átadhatom a gyeplőt Henrik kezébe, aki már most mindent tud a vállalat működéséről, a gyártásról, a termékeinkről, valamint a piacunkról. Emellett széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a vállalat különböző részlegeinek működését illetően, ami biztosan példás vezetővé teszi majd. Henrik teljesen kompetens és a memedzsment támogatását élvezi, mondja Mats Båverud, a vállalat jelenlegi igazgatója.

Henrik Gilstring

Henrik Gilstring

A A