Új tagvállalattal bővül a Talentis Agro Holding – megvásároljuk a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t

A A

A Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést kötött a több agrárérdekeltséget is összefogó Kartali Vagyonkezelő Zrt. teljes részvénycsomagjára, köztük a több mint fél évszázados szakmai múltra visszatekintő Gödöllői Tangazdaság Zrt.-re. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően az elismert vállalatcsoportba szervezett Talentis Agro Holding mezőgazdasági és élelmiszeripari portfóliója további, stratégiai értékű elemekkel bővül.  

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartal és Hatvan térségében, integrációval együtt több mint 4.500 hektáros birtoktesten folytat növénytermesztést, amelyből 323 hektár gyümölcsös művelési ágba sorolt. A Tangazdasághoz tartozik az észak-kelet magyarországi régió egyik legfontosabb kalászos vetőmagüzeme, amely a vetőmagfeldolgozáson túl ömlesztett és készárúraktárakkal is rendelkezik, valamint saját laboratóriumot üzemeltet. A gyümölcsösültetvények mellett helyezkedik el a korszerű, egyidejűleg több mint 600 tonna gyümölcsöt befogadni képes hűtőház, ahol a friss gyümölcs feldolgozásához szükséges infrastruktúra elő van készítve. Az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzemében készítik a pálinkát. Korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata.

A Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, ahol szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkozunk. Az állattartás igényein túl növénytermesztésünk kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. Állattenyésztési divíziónk a tejelőszarvasmarha-ágazat, amelynek 6.000 tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel bír, és a sertésüzletág, ahol fehérsertés és mangalicatelepeink közel 53.000 sertés befogadására alkalmasak. A divíziónk alappillére a tojótyúktartás és árutojás-termelés is.

A jelenleg 38.000 hektáron gazdálkodó Talentis Agro Holding ezzel a bővüléssel is üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni.

Dr. Csák Gyula                                                         Makai Szabolcs

operatív vezérigazgató                                             stratégiai vezérigazgató

Talentis Agro Zrt.                                                      Talentis Agro Zrt.

A A