Új szállítókocsi a nagy VarioPack szántáselmunkálókhoz

A A

A forgatásos alapművelés, azaz a szántás során a szántáselmunkálót főként akkor használják, ha nincs elég idő a talaj fokozatos leülepedéséhez, és így egy természetes talajbeéredés kialakulásához. A szántáselmunkáló gyűrűs elemei a szántással egymenetben azonnal helyreállítják a kapilláris hatást, és így megtartják a talaj nedvességét. A LEMKEN a folyamatos technológiai fejlesztései során most egy új szállítókocsit vezet be a jól bevált VarioPack szántáselmunkálókhoz. Ez lehetővé teszi, hogya hat- vagy annál több eketesttel rendelkező függesztett, ill. félig-függesztett ekéihez használható nagyméretű szántáselmunkálók is könnyen szállíthatók legyenek a közúton.

A szállítókocsival kiegészített VarioPack egy szabványos függesztőtengellyel kapcsolódik atraktorhoz. A 2,8 méteres szállítási szélességével még a keskenyebb dűlőutakon sem jelent problémát a vontatása. A traktor + VarioPack szántáselmunkáló gépkapcsolat az EU által jóváhagyott akár 40 km/h sebesség határig gyorsan és egyszerűen mozgatható közúton és a terepen egyaránt.

Az új szállítókocsival szerelt szántáselmunkáló a traktor vezetőfülkéjéből hidraulikus úton állítható át szállítási helyzetből munkahelyzetbe. A VarioPack karjai függőlegesen, oldalirányban és hosszirányban is állíthatóak, így optimálisan alkalmazkodhatnak az adott szántási körülményekhez. Ezek biztosítják a szántó eke ’nyomon követését’ és így minimalizálják az oldalra csúszást még erősebb lejtőkön is; azaz a szántáselmunkáló mindig tartja az ekéhez beállított pozícióját.

Az új szállítókocsi jelentősen megkönnyíti a minőségi szántás iránt elkötelezett gazdálkodók munkáját; jelenleg a nagyméretű, kétsoros elrendezésű, 700,- ill. 900 mm átmérőjű ékgyűrűs elemekkel szerelt VarioPack szántáselmunkálókhoz kaphatók.

www.lemken.com

A VarioPack szállítókocsival a közúton

A VarioPack szállítókocsival a közúton

A VarioPack munkában a Diamant 16 félig-függesztett ekével

A VarioPack munkában a Diamant 16 félig-függesztett ekével

A A