Új John Deere T5 és T6 szalmarázó ládás kombájnok

A A

Prémium kényelem a fülkében és élvonalbeli betakarítási technológia

A John Deere bemutatja új T5 és T6 szalmarázó ládás kombájnjait

A John Deere bejelentette a teljesen új T5 és T6 szalmarázó ládás kombájnok megjelenését nyolc új modellel. Az új kombájnok számos teljesítményszintet kínálnak, kezdve a T5 400 masszív, 305 LE maximális teljesítményű, 6,8 literes motorjától a zászlóshajónak számító T6 800 modell 466 LE-s, 9 literes, JD9X nagy teljesítményű motorjáig, melyek kiemelkedő betakarítási teljesítményt nyújtanak. Az új T5 és T6 kombájnok tökéletes kezelői élményt kínálnak az X9-esnél megismert, első osztályú kényelmet és funkcionalitást biztosító fülkének köszönhetően. Ez a pazar kialakítású munkakörnyezet az ActiveSeatTM II üléssel, LED világítással, az új sarokoszlopon elhelyezett kijelzővel és pormentes csukódást biztosító elektromos ajtóval rendelkezik. A CommandPROTM joystick intuitív és személyre szabott kezelést biztosít a főbb kombájnfunkciókhoz. A kezelői élményt tovább fokozva a John Deere integrálta a legkorszerűbb precíziós mezőgazdasági technológiai csomagjait, ideértve a StarFireTM 7500 műholdvevő egységet, a G5Plus CommandCenter™ kijelzőt és a JDLinkTM telematikai rendszert a hatékony üzemeltetés és az egyszerű adatkezelés érdekében.

„Az új T5 és T6 kombájnok bevezetése jelentős előrelépést jelent a betakarítási technológia terén a szalmarázó ládás kombájnok szegmensében.” – nyilatkozta Jonathan Edwards, a John Deere európai marketingmenedzsere. „Olyan eszközöket adunk a gazdák kezébe, amelyekkel növelhetik a termelékenységet és a hatékonyságot a növénytermesztés során.”

T5

T5

Erőforrások széles választéka

A T5 és T6 kombájnok nyolc új modellje* lenyűgöző választékot kínál a motorteljesítmény terén, a T5 400-as 305 LE-s maximális teljesítményű, 6,8 literes motorjától kezdve egészen az új és rendkívül erős JD9X 9 literes motorig, amely az 5 szalmarázó ládával rendelkező T5 500-as modellben 348 LE, míg a T6 800 hatládás zászlóshajóban 466 LE teljesítményre képes. Minden JD9X motortípus intelligens vezérléssel rendelkezik, amely javítja az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát a motor fordulatszámának csökkentésével a közúti szállítás során, illetve kereszteződésekben vagy közlekedési lámpáknál egyaránt. Minden motorváltozat megfelel a legszigorúbb, V. szintű károsanyag-kibocsátási normáknak.

Nagy teljesítményű betakarítás

A cséplőrendszer többi részével azonos szélességűre tervezett ferde felhordó (1,67 m a hatládás modellek esetében) a teljes kombájnban folyamatos anyagáramot tesz lehetővé. Ez a T5 és T6 kombájnok nagy cséplő- és leválasztófelületével párosulva kiemelkedő betakarítási teljesítményt biztosít. A 2025-ös modellévtől a kombájnok új tisztamag-kezelő rendszerrel is rendelkeznek, melynél a magtartály-kapacitás a T6 esetében akár 13 500 literes (+23%), a T5 esetében pedig 11 500 literes (+15%) is lehet. Ezenkívül jelentősen könnyíti a gépkezelők munkáját az állítható ürítőcsigavég, amely segítségével jobban szabályozható a magtartályürítés, függetlenül attól, hogy milyen szállító járműveket használunk. Az ürítési sebesség maximális teljesítménye eléri a másodpercenkénti 150 litert, ami mindössze 90 másodperc alatt teszi lehetővé 10 tonna gabona kiürítését a magtartályból. Ezenkívül különböző lejtőkompenzációs megoldásokra van lehetőség: alapkivitelben 7%-ig, az opcionális side-hill felszereltséggel akár 14%-os lejtésig, míg a HillMasterTM rendszer akár 22%-os oldaldőlésig is képes a kompenzálni.

Magasabb produktivitás precíziós betakarítással

Ami az intelligens gazdálkodást illeti, a vadonatúj T5 és T6 kombájnok fejlett John Deere Precision Ag technológiával vannak felszerelve, beleértve a StarFireTM 7500 integrált műholdvevőt és a G5Plus CommandCenterTM monitort. A G5Plus CommandCenterTM egy nagyméretű, kiváló felbontású, 12,8″-os kijelző, amely intuitív menüfunkciókkal rendelkezik, így a betakarítás során tökéletes vezérlést és rálátást biztosít. Ezenkívül a kezelőknek opcionálisan rendelkezésre áll a G5Plus kiegészítőmonitor is. Ez lehetővé teszi számukra, hogy egyszerre több funkciót vezéreljenek és ellenőrizzenek, például a betakarítási funkciókat az elsődleges kijelzőn, a precíziós alkalmazásokat – mint például az AutoPathTM, a Machine Sync vagy a Grain Sensing – pedig a kiegészítőmonitoron. A Machine Sync lehetővé teszi, hogy a kombájn vezetője vezérelje a szállító jármű sebességét, haladási irányát és pozícióját, megkönnyítve ezzel a veszteségmentes, pontos ürítést és pótkocsifeltöltést akár menet közben is. A Grains Sensing technológia valós idejű nedvesség-, fehérje- és keményítőmérést tesz lehetővé például búza és árpa** esetében, megkönnyítve az értékesebb, magasabb fehérjetartalmú gabonák elkülönítését már a betakarítás során.

„Ezeket a precíz technológiai megoldásokat kombinálva a kétirányú adatkommunikációt biztosító JDLinkTM kapcsolattal, valamint a John Deere Operations CenterTM-rel és a gyors, átfogó digitális farmmenedzsment szolgáltatásunkkal lehetővé tesszük az ügyfelek számára, hogy a betakarítás minden szakaszát megtervezhessék, végrehajthassák, ellenőrizhessék és elemezhessék.” – mondta Alexander Schnöder, a T5 és T6 kombájnok termékspecialistája.

Kivételes kezelői kényelem

A T5 és T6 kombájnok kialakításánál a kezelő kényelme és komfortérzete az egyik legfontosabb. A zászlóshajónak számító John Deere X9 kombájnból már ismert, tágas, 3,68 m3-es prémium fülke elektromos csukású ajtóval és túlnyomásos belső térrel rendelkezik, amely megakadályozza a por és a szármaradványok bejutását.

Az opcionális ActiveSeatTM II vezetőülés teljesen elektromos beállításokat, teljes felületre kiterjedő hűtést és aktív elektromos felfüggesztési technológiát nyújt a kezelő maximális kényelme érdekében. A különböző kijelzők és mobileszközök számára 10 db praktikusan elhelyezett 12 V-os és USB-töltőpont is található a fülkében. Az infotainment rendszer rendkívüli kommunikációs lehetőségeket és kiváló hangzást kínál, valamint teljes mértékben támogatja az Apple CarPlay és az Android Auto használatát. A CommandPROTM joystick a kombájn felhasználóbarát, ergonomikus és testre szabható vezérlőegysége, amely megkönnyíti az egyes gépkezelők egyéni beállításainak programozását és tárolását az érintőképernyős kijelzőn, úgymint a vágóasztal-heveder sebességét, a motolla magasságát, az ürítőcsiga behajtását vagy a ferde felhordó harántbillentését.

T6

T6

Maximális rendelkezésre állás

A John Deere elkötelezett amellett, hogy ügyfelei számára maximális rendelkezésre állást biztosítson, hiszen 24 órán belül szállítja az alkatrészek 98%-át. Ha a gép időben történő javítása nem lehetséges, az illetékes John Deere kereskedő hasonló kapacitású cserekombájnt biztosít az ügyfél betakarítási munkálatainak zavartalan elvégzése érdekében.

*Modellkínálat

Képernyőkép 2024-06-13 093123

** HarvestLabTM elemzési lehetőségek terméstípusonként

Képernyőkép 2024-06-13 093134

A A