Új Carrier és CrossCutter kombináció

A A

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártója bemutatja a Carrier XL rövidtárcsák új, 7,25 méter széles Carrier XL 725-ös modelljét. Ezzel az új változattal együtt a Carrier XL család új funkciókkal is kiegészül, továbbá bemutatjuk az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsát, amelyk iválóan használható kötött talajokon és/vagy nehéz talajviszonyok között.

Az Carrier XL tárcsa családtagjainak munkaszélességtartománya 4,25 és 12,25 méter között változik, ahol az új 725-ös model hiánypótló típusnak számít.

– A Carrier XL egy jól ismert és bevált koncepció, amelyetjól kiegészít az új modell, amely a sokoldalúságot, a csökkenő művelésiköltségeket, valamint a gazdasági növények számára lehető legjobb talajelőkészítési gyakorlatot testesíti meg – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsmentigazgatója.

A Carrier XL 725 510 mm-es TrueCut tárcsákkal, CrossCutter Disc vagy az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsával kapható. A különböző gazdálkodási igényekhez igazodva felszerelhető a front művelőeszközök, valamint a tömörítő hengerek széles skálájával, továbbá BioDrill 360 aprómagvetőegységgel.

Az új model mellett a Carrier XL 425-725 családot vázfejlesztésekkel is frissítették, beleértve a tömörítő hengersor megerősített párhuzamos függesztőkarjait. A gépkezelő jobb informálása érdekében mindenmodell új, jobban látható skálával van ellátva, amely a munkamélység, valamint a mellső művelőeszközpozíciójának jelzésére szolgál. Ezen kívül az új Carrier XL 725 új és egyedülálló szállítási magassági pozícióskálával is rendelkezik a biztonságos közúti szállítás érdekében.

A nagyobb munkaszélességű modellek, a Carrier XL 625 és a Carrier XL 725 mostantól új típusúkeréktengellyel, valamint 560/45 R22.5 méretű, 40 km/órás közúti szállításra engedélyezett kerekekkel is felszerelhetők.

A Carrier XL 725 2022 októberétől rendelhető, a szállítások pedig 2023 tavaszán kezdődnek.

A Väderstad szintén bejelenti, hogy a CrossCutter Disc Aggressive termékcsaláddal bővíti kínálatát az ultrasekély talaj művelés terén.

A Väderstad 2017-ben hozta piacra a CrossCutter Disc tárcsatípust, amit azóta sok ezer gazda próbált ki és kedvelt meg, hiszen nagy munkasebesség mellett intenzív, ultrasekély talajművelést tesz lehetővé.

A most bemutatott CrossCutter Disc Aggressive abban különbözik a hagyományos CrossCutter Disc művelőtárcsától, hogy élezett csipkékkel is rendelkezik, amelyek nagyobb behatolási képességet biztosítanak a kihívást jelentő szántóföldi körülmények között.

– A CrossCutter Disc Aggressive logikus választás nehézművelésű talajon, vagy ahol a talajbahatolási képesség egyébként problémát jelent. Az új tárcsatípus további előnye, hogy sokkal hatékonyabban dolgozik a kihívást jelentő tarlókon, munkája nyomán felgyorsul a szervesanyagbomlása a talajban – mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője, és így folytatja:

– A CrossCutter Disc Aggressive tárcsával teljessé vált az ultrasekély műveléshez ajánlott tárcsakínálatunk. Annak ellenére, hogy az új tárcsa agresszívebb kialakítású, mint az eredeti, még mindig a 2-5 cm-es ultrasekély munkamélységben dolgozik, és lényegesen kevesebb talajt mozgat meg, mint egy hagyományos tárcsa. Mindez kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent, miközben a nagy munkasebesség megtartása mellett továbbra is intenzív keverést biztosít – mondja Magnus Samuelsson.

A CrossCutter Disc Aggressive két méretben kapható, a 450 mm-es változat 2-3 cm-es munkamélységhez készültés a Carrier rövidtárcsákhoz rendelhető, míg a 3-5 cm-es munkamélységhez készült 510 mm-es típus a Carrier XL tárcsás talajművelőkhöz rendelhető. Mind két tárcsatípus ajánlott munkasebessége 20km/h.

Mivel minden egyes művelőtárcsa saját gumifüggesztésű tartókarra van szerelve kiválóan leköveti a talaj felszínegyenetlenségét, ami tökéletes végeredményt biztosít – mondja Magnus Samuelsson.

Az újCrossCutter Disc Aggressive 2022 novemberétől lesz kapható.

A A