TERRIA: Több kiegészítő felszerelés és megnövekedett hatékonyság

A A

Logo-Poettinger_1zeilig_web

TEGOSEM tartály és TRACTION CONTROL rendszer

A kapákhoz történő műtrágyakijuttató rendszer után mostantól az összes TERRIA modellhez, azaz a Pöttinger három- vagy négygerendelyes vontatott kultivátoraihoz egyre több kiegészítő felszerelés érhető el. A sokoldalúság és hatékonyság érdekében a kultivátorok a már jól bevált, rugalmas TEGOSEM tartállyal szerelhetők fel, amellyel vetőmag és mikrogranulátum kijuttatására lesz alkalmas. Így a talajművelés egy munkamenetben könnyedén kombinálható köztes vetéssel vagy műtrágyázással. A TRACTION CONTROL rendszer segítségével a tömeg a kultivátorról a traktor hátsó tengelyére tolódik át. Az ebből eredő csökkentett kerékcsúszás azt eredményezi, hogy a traktor vonóereje hatékonyan használható fel.

Előnyös a talaj szempontjából

A szántóföldön egyre fontosabbá válik a hatékony munkavégzés, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a vetési időkereteket, többek közt a betakarítás utáni takarónövények esetén. A Pöttinger TERRIA a rugalmas TEGOSEM tartály és az 500 literes űrtartalom segítségével teszi ezt lehetővé. A talajtakaró gyors és kiterjedt kialakításával megakadályozható az inproduktív vízpárolgás. Emellett a talajban lévő többlet nitrogént a növények felveszik, és megelőzik annak elmozdulását. A talajszerkezet javítása és stabilizálása a talajélet építésével fokozza a víz beszivárgását, és ezzel az erózió lehetősége is csökken. A munkalépések egy menetben történő elvégzésével a TEGOSEM időt és pénzt takarít meg. A kevesebb áthaladással pedig óvjuk a talajt, és így elkerülhető az esetleges tömörödés.

A TERRIA 4040 még több lehetőséget kínál

A TERRIA 4040 még több lehetőséget kínál

Egyszerű és pontos

A rugalmasan alkalmazható TEGOSEM tartállyal az adagolás egy cserélhető vetőtengelyen keresztül történik. Ez menetsebességtől függően elektromosan vezérelt, a fordulóban automatikusan kikapcsol, és ezáltal leáll az adagolás. A munka megkezdése előtt a rendszert leforgatási próbával tudjuk kalibrálni. Egy hidraulikus ventilátor biztosítja az anyag biztos szállítását az elosztólemezekhez. Az talajhoz közeli egyenletes elosztás és az adagolási pont változtathatósága érdekében az elosztólemezek szöge a tengely elforgatásával állítható. Ily módon a vetőmag a rögtörő henger elé, vagy a közvetlenül a rögtörő hengerhez szállítható, biztosítva az optimális csírázási feltételeket. A tartály kezeléséhez egy áttekinthető és könnyen kezelhető terminál áll rendelkezésre, így a beállításokat mindig az aktuális használathoz tudjuk igazítani. A kényelmesebb munka érdekében a TEGOSEM tartály további kiegészítőkkel többek közt szintérzélkelővel van felszerelve.

TERRIA_4040_TEGOSEM_JohnDeere_023

Hatékony munkavégzés a TERRIA 4040 és TEGOSEM 500 segítségével. TRACTION CONTROL a traktor teljesítményének optimalizálása érdekében

 

Teljes erővel

A megnövekedett kerékcsúszás nemcsak a talaj szerkezetére van káros hatással, hanem a magasabb üzemanyag-fogyasztás miatt csökkenti a munkavégzés hatékonyságát is. A traktor vonóerejének hatékony kihasználása érdekében a vonórúd opcionálisan felszerelhető a TRACTION CONTROL hidraulikus vonóerő-fokozóval. Ily módon többletsúlyt lehet átvinni a kultivátorról a traktor hátsó tengelyére. A vonórúd-munkahenger nyomása különböző munkamélységekhez szabályozható, így akár 1400 kg súlyáthelyezés is lehetséges. Összességében a rendszer csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a gép hatékonyságát.

Egyenletes talaj

Az egyenletes munkafelület kulcsfontosságú a további munkamenetek és az egységes magkelés szempontjából. A könnyű talajokon történő talajegyengetés további javítására a tandem tömörítőkerekes TERRIA modellek a homorú tárcsák helyett opcionális egyengetőlapokkal is felszerelhetők. Ez egyenletes és egységes munkavégzést eredményez, és pozitívan hat a talaj morzsolására.

Sokoldalú

A TERRIA 3 vagy 4 gerendelyes négy-hat méteres munkaszélességű vontatott kultivátorok (TERRIA 4030, 5030, 6030, 4040, 5040, 6040) a kiegészítő felszerelések széles skáláját kínálják. A rugalmasan használható TEGOSEM tartály különösen növeli ezt a sokoldalúságot, és megkönnyíti a munkalépések egy menetbe történő kombinálását, a TRACTION CONTROL rendszer pedig a kombinátor súlyát használva biztosítja az erőátvitel optimalizálását, és segít a hatékonyság növelésében.

A A