Rakodógépek a Verbistől

A A

A Verbis Kft. teljes rakodógép palettát kínál a mezőgazdaság számára is, melyet a következőkben igyekszünk bemutatni a teljesség igénye nélkül.

AVANT derékcsuklós rakodók

Az 1991-ben alapított finn AVANT TECNO OY mára a kategória világelső gyártójává emelkedett a kompakt, multifunkcionális minirakodók területén.

Az AVANT derékcsuklós rakodógépek jelenlegi kínálatát 8 különböző széria 16 modellje alkotja az alábbi fő jellemzőkkel:

 • 700 – 2600 kg közötti össztömeg,
 • 350 – 1900 kg közötti billentő terhelés,
 • 1400 – 3500 mm közötti emelési magasság,
 • 10 – 30 km/h haladási sebesség,
 • 790 – 1490 mm közötti szélesség,
 • több mint 200-féle professzionális felhasználásra alkalmas munkaeszköz.

Az erős és kompakt gépek ideálisak szűk helyeken történő munkavégzéshez. Az AVANT minirakodók közös tulajdonsága az állandó hidrosztatikus összkerékhajtás, a kétdimenziós törzscsukló, az alacsony súlypontból adódó kivételes stabilitás, a minimális gumikopás és a mechanikai behatásokra érzékeny felületek kímélése.

AVANT_800

Az AVANT folyamatos fejlesztésének legújabb eredményei az új 860i, valamint az e6 típus.

A legnagyobb AVANT 860i akár 30 km/óra sebesség elérésére is képes, a 80 l/perc folyadékáramot biztosító külső hidraulika rendszer a legszélesebb körű munkaeszközök használatát is lehetővé teszi. A maximálisan emelhető tömeg (billentő terhelés) 1900 kg-ra növekedett, míg az emelési magasság eléri a 3,5 m-t, nagyságrendekkel tágítva az AVANT gépekkel elvégezhető rakodási feladatok körét.

Hosszú és költséges fejlesztés eredménye az elektromos AVANT e6, amely a Lítium-ion akkumulátorcsomagnak köszönhetően már 3–4 órás folyamatos munkavégzést tesz lehetővé és maximális biztonsággal üzemeltethető zárt, vagy rosszul szellőztethető helyiségekben is.

DIECI teleszkópos rakodók

Az olasz Dieci S.r.l. 1983 óta gyárt teleszkópos rakodókat. Gépeiket a magas műszaki színvonal, a megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés jellemzi. A Modena-hoz közel fekvő hatalmas kiterjedésű üzemben folyik a gyártás (vázszerkezet, gémszerkezet) és az összeszerelés. Saját tesztpályával rendelkeznek, amely elengedhetetlen a XXI. században a gépfejlesztéshez és a minőségbiztosításhoz.

A teleszkópos rakodók napjainkban a Mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak a széles felhasználhatóságuk miatt pl. trágyakezelés, bálarakodás, állattelepi takarmányrakodás, magtári anyagmozgatás stb. Felhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT-hajtás, 3-pont felfüggesztés.

dieci_agri-pivot_003

A Dieci jelenleg 15 féle modellt gyárt kizárólag a mezőgazdaság számára, komoly hangsúlyt fektetve a gépek folyamatos fejlesztésére. Valamennyi modell esetében megnövelték a hidraulikus teljesítményt amely a térfogatáram-megosztós joystick-kal párosulva jelentősen lecsökkenti a rakodási időt nagy emelőmagasságok esetében is. Az Agri Plus gépcsalád 230l/perc térfogatárama egyedülálló a piacon. A Stage IV és Stage V emissziós osztályú motorok kötelező bevezetésével a DIECI választása 80 Kw teljesítmény határig a japán KUBOTA, míg 80 kW felett az FPT motorokra esett. Az Agri Plus és Agri Max gépcsaládok megkapták a második generációs Vario hajtóművet, mely a teljesen automata rendszerével jelentős hajtóanyag megtakarítás és teljesítmény optimalizálás mellett egyedülálló a piacon. Az Agri Max gépcsalád tagjai jelentős emelőképességük miatt kifejezetten ajánlottak gabona raktározásban, akár 3,5 m3 könnyűanyag kanállal. Az Agri Star gépcsalád mozgékony, nagy teljesítményű kompakt gépeit úgy tervezték, hogy a mezőgazdasági vállalkozások számára a legelérhetőbb, legjobb ár-érték arányú profi rakodógépet alkossák meg a legfejlettebb innovációk felsorakoztatásával.

A derékcsuklós Agri Pivot család jelenleg 4 tagú, a Dieci úttörőnek számít a derékcsuklós-teleszkópos rakodók fejlesztésében és elterjesztésében. Ezek a gépek egyesítik a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, így ezek kiválóan használhatóak pl. magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk alkalmassá teszik a gépeket nehéz körülmények esetén is a hatékony munkavégzésre pl. trágyadepóban történő munkavégzés esetén. A mezőgazdasági gépekkel szemben egyre inkább támasztott követelmény a multifunkcionalitás, melynek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapter skálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, továbbá az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.

Venieri derékcsuklós homlokrakodók

Az olasz szakmabeliek által jól ismert és elismert Venieri gépeket a Ravenna mellett található Lugoban gyártják 1947 óta. A cég talpon maradását a folyamatos fejlesztés biztosítja.

A VF Venieri derékcsuklós homlokrakodók a hagyományos építésű rakodógépek technológiai csúcsát képviselik. A gépek szerkezeti felépítése és hidrosztatikus hajtása miatt kiváló terepjáró képességgel rendelkeznek a legnehezebb talajviszonyok között is. Fordulékonyságuk, kiváló manőverezési képességük még a legnagyobb gépeiket is könnyen kezelhetővé teszik. A 20 típusból álló derékcsuklós homlokrakodó választék 3,6 tonnától 22 tonnáig terjed.

VF_1.63

Legújabb modelljük a család legkisebb tagja a VF1.63C. A nóvumtól sokat várnak a fejlesztők, az alacsony tömeg és a kis méretek ellenére meggyőző teljesítmény, komoly emelőképesség és rendkívüli gyorsaság jellemzik.

Újdonságai:

 • VZPK-rendszerű homlokrakodó geometria: a saját fejlesztésű kinematika az elérhető maximális felszakító erő mellett tökéletesen párhuzamos emelést biztosít a teljes tartományban.
 • Tárcsafék: kompakt méretei ellenére tárcsafék rendszerű üzemi fékkel látták el a gépet, ami eddig csak a nagy homlokrakodókra volt jellemző.
 • 360°-os 3D kilátás: a széles, jól átgondolt kabin teljes körkilátást nyújt a gépkezelő számára, amivel magabiztos és biztonságos munkavégzést biztosít a munkaterületen.
 • Perfekt stabilitás: a talajegyenetlenségek követését középső csak körül elforduló hátsó tengellyel oldották meg- ez eddig a nagy kategóriás homlokrakodók kiváltsága volt.
 • Hátsó eszközcsatoló: homlokrakodóknál újdonság a hátsó hidraulikus és elektromos kiépítés, mellyel vontatott munkaeszközök működtethetők.

A Venieri gépek úgy lettek tervezve, hogy tele kanálnál egyezzen meg az első és hátsótengelyre jutó géptömeg, ezzel biztosítva a megfelelő stabilitást lejtős területen is. A Venieri homlokrakodók jól használhatók ömlesztett anyagok rakodására, vagy raklapvillával kiváló tereptargoncaként működhetnek olyan telepeken, ahol a gyors manőverezés, rakodás és kis helyszükséglet a meghatározó.


Az AVANT, a DIECI és a VENIERI magyarországi márkaképviselete a VERBIS Kft.

verbislogo

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel.: 1/306-3770, 1/306-3771, Fax: 1/306-6331
www.verbis.hu, e-mail: verbis@verbis.hu

A A