ProfisPro – új intelligens mérlegrendszer

A A

A nagyobb pontosság iránti egyre növekvő igényre válaszul az Amazone 2001 óta épít integrált mérlegrendszerrel ellátott függesztett műtrágyaszórókat. A Profis mérlegrendszer használatával pontosan felismerhetők az előírt és a ténylegesen kiszórt mennyiség közötti eltérések. Az aktuális terméksorozat mérlegcellái másodpercenként 200-szor mérik a tömeg változását és 25 kg-onként automatikusan utánállítják a tolózár pozícióját. A mérlegrendszer legnagyobb előnye az, hogy a mérés a valódi értékek alapján történik, így a kiszórási mennyiség bármikor, még szél-, határ-, árok- és ékszórásnál is optimalizálható.

Részletekig átgondolt új mennyiségkalibrálás: ProfisPro

A kiszórási mennyiség Profis mérlegrendszerrel történő szabályozása rendkívül pontos. A teljes szórási időre érvényes eltérés kb. 1%. A mérlegrendszer folyamatos, akár 25 kg-nál gyakoribb szabályozásához a ZA-TS függesztett műtrágyaszóró, valamint a ZG-TS 01 vontatott műtrágyaszóró az új intelligens ProfisPro mérlegrendszerrel is rendelhető. A ProfisPro egyesíti a Profis mérlegrendszer és az új FlowControl nyomatékmérés előnyeit. Ennél a megoldásnál a FlowControl szórótárcsánként külön érzékelővel rendelkezik a tárcsánál ébredő forgatónyomaték mérésére. Nagy számú szórási kísérlet alapján megállapításra került a kiszórási mennyiség és a szórótárcsán ébredő nyomaték közötti összefüggés különböző munkaszélességek és műtrágyatípusok mellett. Egyszerűen megfogalmazva: A kisebb kiszórási mennyiségek kisebb forgatónyomatékok hoznak létre a tárcsán, mint a nagyobbak. A FlowControl oldaltól függetlenül megbízhatóan érzékeli a szórótárcsa-hajtások forgatónyomatékát, és az előírt mennyiségtől való eltérés esetén pillanatok alatt korrigálja a mennyiségszabályozó tolózárak pozícióit.

A mérlegrendszer és a FlowControl kombinációjával a műtrágyaszóró a forgatónyomatékok alapján a szórás teljes ideje alatt szabályozza az elméleti kiszórási mennyiséget. Ennek keretében a Profis mérlegrendszer 25 kg-onként ellenőrzi a ténylegesen kiszórt mennyiséget, a FlowControl pedig ez alapján rendszeresen újrakalibrálja magát. Mindez megállás nélkül történik. A ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel így a munkavégzés első másodpercétől kezdve optimálisan alakul a kiszórási mennyiség. A gépkezelő emellett bármikor áttekintheti a tartályban tényleges található maradék mennyiséget, valamint a megművelhető területet. A Profis mérlegrendszer és a FlowControl érzékelők egymáshoz kalibrálása az Amazone vállalat egyedülálló megoldása a mennyiségszabályozásra.

FlowCheck a kifolyónyílások felügyeletéhez

A FlowControl kedvezőbb árú alternatívájaként az Amazone vállalat a FlowCheck felügyeleti berendezést kínálja a ZA-TS Hydro terméksorozathoz. Miközben a FlowControl a kiszórási mennyiséget is képes oldaltól függetlenül ellenőrizni és állítani, a FlowCheck csupán az elakadást és az üres működést észleli a kifolyónyílásoknál. Elakadás esetén mindkét rendszer gyorsan képes elhárítani a hibát a mennyiségszabályozó tolózár hirtelen nyitásával és zárásával, valamint a keverőmű forgásirányának ezzel egy időben történő megváltoztatásával. A gazda számára ez maximális üzembiztonságot jelent.

Precízitás domboldalakon is

Az Amazone mérőrendszer kérésre dőlésérzékelővel is ellátható. E szenzorral a mérőrendszer kiküszöböli a domboldalon való haladás tömegmérést befolyásoló hatását, így a szórási mennyiség a domboldalra merőlegesen, illetve dombra felfelé és lefelé haladva egyaránt pontos lesz.

1

Pontos kiszórási mennyiség a munkavégzés első másodpercétől, a ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz való ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel.

Pontos kiszórási mennyiség a munkavégzés első másodpercétől, a ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz való ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel.

A ProfisPro mérlegrendszerrel ellátott ZG-TS 01 gép egyesíti a maximális területteljesítményt és a kiszórási mennyiség állandóan pontos szabályozását.

A ProfisPro mérlegrendszerrel ellátott ZG-TS 01 gép egyesíti a maximális területteljesítményt és a kiszórási mennyiség állandóan pontos szabályozását.

Egy dőlésérzékelő még domboldalon végzett művelésnél is optimális kiszórási mennyiséget garantál.

Egy dőlésérzékelő még domboldalon végzett művelésnél is optimális kiszórási mennyiséget garantál.

Az AMAZONE vállalatról

A 49205 Hasbergen-gastei székhelyű AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH & Co.KG vállalat mezőgépek és kommunális gépek gyártásával foglalkozik. A személyesen a tulajdonosok által vezetett vállalat Németországban, Franciaországban, Oroszországban és Magyarországon kilenc telephelyen összesen 1900 munkatársat foglalkoztat. Termékválasztékában talajművelő gépek, vetőgépek, műtrágyaszórók és permetezőgépeket szerepelnek. Ezen alapkoncepciók mentén tevékenykedve az AMAZONE mára az „intelligens növénytermesztés” szakértőjévé vált a mezőgazdaságban.

További információ: www.amazone.hu

A A