PÖTTINGER TEGOSEM – a többcélú tartály

A A

Ez az új tartály a PÖTTINGER gépek számtalan típusára szerelhető. Lényege, hogy a vetőmagok és egyéb szemcsés anyagok kijuttatása egyetlen munkafolyamatban, különböző dózis kombinációkban is megvalósítható, amely jelentős idő- és pénzmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak. A TEGOSEM tartály a TERRADISC T rövidtárcsákra, a ROTOCARE V rotációs boronákra, a TERRIA nehézkultivátorokra és a VITASEM M vetőgépekre egyaránt adaptálható.

Anyagválaszték tekintetében a két vetőtengelynek köszönhetően a kis-, közepes- és nagy szemű vetőmagok mellett az apró fűmag vagy különböző méretű adalékanyagok is kijuttathatók a tartályból.

VITASEM_M_3000_DD_FOX_300_D_JohnDeere_29

A PÖTTINGER vetőgépekre szerelve a TEGOSEM lehetővé teszi egy további komponens kijuttatását is. Így a hagyományos talajba vetés mellett a zöldtakaró vetése is egy munkamenetben végezhető el. A kiválasztott aprómagvak nagyon jól keverednek a hagyományos sorközi vetés magjaival, de csak minimális lehelyezési mélységet igényelnek. Így több összetevő is optimálisan építhető be az ún. másodvetések vetőmag választékába. Ez előnyös lehet a talaj termékenységére is, mivel a min. nyolcféle komponenst tartalmazó keverékek bizonyítottan javítják a talajéletet és növelik a mikroorganizmusok biodiverzitását.

A TERRASEM rövidtárcsára szerelt TEGOSEM tartály három komponens egyidejű kijuttatását teszi lehetővé, így a főnövény mellé még alulvetés is megvalósítható. Ezzel párhuzamosan a FERTILIZER-PRO műtrágyacsoroszlyával elvégezhető a tápanyag kijuttatás is.

A TERRIA, SYNKRO, TERRADISC, LION és FOX munkagépek szintén rendelhetők az új TEGOSEM tartállyal. Itt minden esteben nagy előny a talajművelés és a köztes vetések kombinációja. Mivel a talajművelésre rendelkezésre álló technológiai idő rendszerint nagyon rövid, egy második munkafázis kihagyásával értékes idő takarítható meg. A takarónövények alkalmazása esetén a vetőmag a művelőtárcsák elé jut, s így biztosított az optimális visszatakarás és a kedvező kapillaritás. Ezzel adottak az optimális vetőmagkelés feltételei.

A rugalmasan alkalmazható TEGOSEM tartály fontos kiegészítője lehet a különböző talajelőkészítő gépeknek.

Használatával a hagyományos-, ill. másodvetések mellett, azok egymenetes munka közbeni kombinációjaként egyéb adalékok, tápanyagok is kijuttathatók. Ez a lehetőség egyértelműen megtakarításokkal járhat, időben és költségekben egyaránt. A hatékonyság növelése mellett a gazdálkodó megőrzi, ill. javítja talajának termőképességét is, amellyel megteremtheti a jövő fenntartható gazdálkodásának feltételeit is.

A A