Pantera 4502 – megfelelve a Tier 4 final szabványnak!

A A

2017 05. 09.

Pantera 4502 az új 4-es emissziós szabványnak megfelelően

Az Amazone Pantera 4502 önjáró növényvédő munkagép szíve a bevált Deutz 6-hengeres, 160 kW/218 LE teljesítményű motorja. A nyomatékos, turbófeltöltéses, és a legnagyobb teljesítményigényekhez kifejlesztett léghűtéses soros motor gondoskodik az intelligens motorvezérlésnek köszönhetően az ECO-módban a rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztásról. Amikor azonban igazán nagy teljesítményre van szükség, például meredek lejtőkön, a vezető rendelkezésére áll a Power-mód, melyet 2200 1/perces fordulatszámon lehet elérni.

A Pantera a következő modellévtől teljesíti a 4-es emissziós szabványt (Tier 4 final). A kipufogógáz-utókezelés témában az Amazone a Dieseloxidációs-katalizátorra és a Diesel-részecskeszűrőre fekteti a hangsúlyt. A Diesel-részecskeszűrő használat közben regenerálódik, és a 3B-motorral ellentétben nincs szükség további égőfejre. Az SCR-katalizátor csökkenti a Diesel-Exhaust-Fluid-(DEF) befecskendezés segítségével a nitrogén-oxid mennyiséget. Az új 20 literes DEF-tartály a 230 literes Diesel-tartály mellett található. A DEF-fogyasztás az üzemanyag-fogyasztás kb. 2,5 %-a. Ez azt jelenti, hogy a DEF-tartályt minden 3. – 4. tankolás esetén kell utántölteni.

A módosított kipufogógáz-technológia mellett a modellváltás során további változtatások és javítások is megtörténtek. Külső újítás a DEF-tartály mellett az új tartálylépcső a munkagép jobb oldalán és a LED-es hátsó lámpák. A Pantera-terméktípusokat a halogén munkalámpák helyett LED-munkalámpákkal is fel lehet szerelni.

Ezenfelül a Pantera szívóteljesítményét a befecskendező segítségével 20 %-kal max. 600 liter/percre lehet növelni. Ezzel a Pantera munkagépet 10 perc alatt teljesen fel lehet tölteni.

Ezen felül a feltöltő csatlakozót az elülső tartóba helyeztük, folyamatosan rendelkezik az automatikus feltöltési zárral. Ez az automatika megakadályozza a szívótömlő esetében is és a nyomás melletti feltöltés esetén is a munkagép túltöltését.

S16_01_15

Bild S16_01_15

A Pantera 4502 munkagép szíve a 6-hengeres, 218 LE-s Deutz-motor, mely teljesíti a 4-es emissziós szabványt (Tier 4 final).

S17_02

Bild S17_02

A DEF-tartály a munkagép jobb oldalán található, a tartálylépcsőnek köszönhetően könnyen feltölthető. 

A A