Mona Lisa a szántóföldön!

A A

A folt permetezés csodás példáját mutatta be az Agrifac önjáró permetezője. Ennek a technikának az alkalmazása előnyösebb felhasználást jelent a környezetünk számára, nem utolsó sorban költséghatékony is, és 2016 óta bárki számára elérhető.

Ha erre képesek vagyunk, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a folt permetezés, annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a túlzott vegyszer felhasználást az egész világon, amellett, hogy növeljük a termésátlagokat?

Ez a gondolat adta a kezdő ötletet, ehhez a permetezővel megfestett mesterműhöz. Ennek a permetezéstechnológiának az alkalmazásával óvhatjuk a környezetünket, költséghatékonyan tudunk üzemelni és mindenki számára elérhető technikával tudunk dolgozni. Az Agrifac az elmúlt időszakban jelentős energiákat fektetett ennek a technológiának a fejlesztésébe. Világszerte több szász Agrifac önjáró permetezőt szereltek fel ezzel az egyedi, Agrifac által fejlesztett megoldással.

A szórókereten 25 cm-enként találunk egy fúvókatartót, aminek köszönhetően növényenként tudjuk megvalósítani a permetezést. Mit is jelent ez? Minden fúvóka egyedileg működtetve képes arra, hogy más-más dózist juttasson ki, ami lehetővé teszi, hogy az adott növény a fejlettségének megfelelő mennyiségű dózist kapja. A műszaki háttere ennek a megoldásnak, hogy gyorskapcsolású fúvóka vezérlést használunk, amivel másodpercenként 100-szor tudjuk be, illetve kikapcsolni a fúvóka egységet. A kezelni kívánt terület táblatérképének a feltöltésével lehetőség nyílik arra, hogy a permetezést a lehető legpontosabban és leghatékonyabban tudjuk elvégezni. A GPS rendszer használatával a pontos helymeghatározása is biztosított.

Azért, hogy mindenki számára megmutathassuk milyen pontosan végezhető el ez a munka, az Agrifac egy környezetbarát festék segítségével a hóra festette ezt a festményt. A kép befoglaló méretei 132×200 m, amivel ez az alkotás a világ egyik legnagyobb festménye.

Steenwijk - De Mona Lisa gespoten in sneeuw. Agrifac, uitvinders

Néhány adat számokban:
Terület mérete:  144 m x 216 m
Felület nagysága:  3.11 ha
Kép méretei:  132 m x 132 m
Kipermetezett víz mennyisége:  1635 liter
Pontosság:  25*25 cm
Maximális kijuttatott mennyiség:  843 l/ha
Minimális kijuttatott mennyiség:  0 l/ha
Átlagos kijuttatott mennyiség:  525 l/ha
Egyedi mennyiségek:  250

 

Az Agrifac magyarországi forgalmazója a DM-KER Nyrt.

Forrás: Agrifac

A A