Mi történik a bányászati és feldolgozási hulladékkal?

A A

mbcrusher

A hulladékok újrafelhasználása és újrahasznosítása a lehető legjobb módon, a körforgásos gazdaság logikájának megfelelően, az építőiparban és azon túl is használható termékekké alakítva, az MB Crusher egységekkel könnyebbé válik.

Melyek a fő problémák, amelyek minden bányatelep esetében közösek? A kitermelt anyag kezelése, a feldolgozási hulladék és magának az anyagnak a gazdasági teljesítménye.

Az MB Crusher berendezéssel, amelyet a kőbányában már meglévő munkagépre telepítenek, a szisztematikus hulladékhasznosítás a vállalat számára nyereségforrássá válik. Azt is szem előtt tartva, hogy a nyersanyagok iránti kereslet közelmúltbeli növekedésével és az ebből következő áremelkedéssel sok vállalat felismerte, hogy nagy nyereséghalmazon ül.

Különösen az aggregátumok piacán az “újrahasznosítható anyagok” iránti növekvő érdeklődés vezetett számos vállalatot arra, hogy visszanyerje a kőbányai hulladékot és megfelelően feldolgozza azt. Ezeknek az anyagoknak az újrafelhasználása gazdasági előnyt jelent az ágazat szereplői számára, és jelentős környezetvédelmi előnyökkel jár, mivel a kőbánya-lelőhelyek kisebb mértékű kiaknázását jelenti, és ezáltal nem megújuló természeti erőforrásokat takarít meg.

A hulladékanyag valójában számos alkalmazási területen talál új életre: betonhoz használt adalékanyagok, szemcsés keverékek töltésekhez és töltésekhez, vasúti ballaszthoz használt adalékanyagok, zátonyokhoz használt sziklák, hulladéklerakók aljzatának vízszigetelő anyaga, stabilizált keverékek, bitumenes konglomerátumok, nagy sűrűségű beton előállítása, amelyet olyan munkákhoz használnak fel, mint például szélturbina lapátalapok vagy más stratégiai infrastruktúrák.

Mindez egyszerűbbé és jövedelmezőbbé válik, ha az anyagot az MB Crusher berendezéssel dolgozzák fel, közvetlenül a helyszínen, csupán a kőbányában már jelen lévő munkagép segítségével.

Puerto Rico: a kitermelt anyagból kavicsot állítanak elő más projektekhez

Két MB Crusher egység - egy BF80.3 törőkanál és egy MB-S10 rostakanàl – kombinációjával egy Puerto Ricó-i vállalatnak sikerült saját maga kavicsot előállítania, amelyet az építkezéseken újra felhasználhat. A két berendezés kőbányai hulladékanyagot dolgoz fel, hogy főként alépítményt állítson elő: a törőkanál a durvább köveket zúzza össze, a rostakanál pedig a jobb minőség érdekében megtisztítják az anyagot. Ezzel rengeteg időt és pénzt takarítanak meg, mivel maguk állítják elő az anyagot, és nem kell más beszállítóktól megvásárolniuk.

 

BF80.3 – MB-S10 – Samsung 210 – Caterpillar 307E – Puerto Rico – Quarry and mining – Excavation soil and rocks from MB Crusher on Vimeo.

India: a kitermelt földből beton lesz

Egy Kobelco kotrógépre szerelt MB-S18 rostakanál használatával egy indiai vállalat optimalizálni tudta a feldolgozási időt és a cementgyártáshoz felhasználandó anyagot. A rostakanál közvetlenül a teherautóral választja ki az anyagot, minden más eszköz nélkül. Egy gyors és egyszerű művelet, amelyet közvetlenül a helyszínen lehet elvégezni.

MB-S18 – Kobelco SK220 – India – Concrete production – Excavation soil from MB Crusher on Vimeo.

Peru: a törőkanálal nagyobb értéket képvisel a piacon

Minél jobb minőségű az anyag, annál nagyobb az értéknövekedése, és annál nagyobb a vállalat nyeresége. Ahhoz azonban, hogy valódi előnyökhöz jussunk, az anyagot az idő és az erőforrások optimalizálásával kell feldolgozni. Ezt tette egy perui bányavállalat a hatalmas gipszbányájában. Egy MB Crusher kanalat szerelt a kotrógépére, és az anyagot a megrendelő által kért szemcseméretre aprította.

 

BF90.3 – Volvo EC300DL – Perù – Quarry and mining – Chalk from MB Crusher on Vimeo.

 

A A