Megérkezett az új, M7003 széria!

A A

Mitől kiemelkedő kategóriájában ez a széria?

 

  • Rugózott mellső híd és fülke – csúcson a kényelem

Az új, M7003 széria fülkéje különböző változtatásokon ment keresztül annak érdekében, hogy vezetője még nagyobb kényelemben dolgozhasson. Ez a fülke rendkívül kényelmes munkaállomást biztosít minden traktoros számára. Az új, tágas fülkét a vezető szükségleteihez tervezték. Ez az a hely, ahol tartósan, elfáradás nélkül dolgozhat bárki.

A tágas, ergonómiai szempontok alapján precízen megtervezett fülke megfelel minden traktoros igényeinek. Az egyik legnagyobb méretű fülke ebben a kategóriában. Kiemelkedően tágas helyet és kényelmet, valamint jól átgondolt kezelési munkafolyamatot és kiváló kilátást biztosít minden irányba. Az új, teljesen LED-es munkafényszórók biztosítják ugyanezeket a tulajdonságokat még éjszaka is. A fülkében a vezérlőkar és a joystick megvilágításáról az új, nagy teljesítményű fedélzeti lámpák gondoskodnak.

Új, kiváló minőségű anyagokat használtak a belső kialakításánál és a fülkét olyan továbbfejlesztett légkondicionáló rendszerrel szerelték fel, melynek 25%-kal megnövelt légárama van. Az új, kárpitozott prémium Grammer ülés magasabb komfortot és jobb rugózást biztosít, mint elődje, valamint a nagyobb kartámaszok is a kezelő kényelmét szolgálják. Ezenkívül a jobb hangszigetelés alacsonyabb zajszintet eredményez a fülkében. A két elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükör biztosítja, hogy nedves körülmények között, 0 fok alatti hőmérsékleten is tiszta képet kapjon hátulról. Természetesen a fülke a kezelő biztonságát jelentő FOPS tanúsítvánnyal rendelkezik.

A traktor nagy teherbírású, rendkívül robusztus első tengellyel van szerelve. Ez és a fülke rugózása védi mind a kezelőt, mind a gépet. A traktor két különféle rugózási rendszerrel is szerelhető: mechanikus vagy levegős felfüggesztéssel.

A fülke rugózás (rugó útja +/- 45 mm) megbízhatóan elnyeli a kemény ütéseket mind közúti, mind szántóföldi körülmények között. A vezetőfülke felfüggesztése órákon át biztosítja a kellemes utazást és a stresszmentes munkát.Ha ekével vagy homlokrakodóval dolgozik, lehetséges az első tengely automatikus és intelligens vezérlése. Az első tengely rugózása ki is kapcsolható.

m7003_belso_1w m7003_cab_studiow

Továbbá a rugózott mellső tengely felfüggesztésnek köszönhetően a traktor megnövekedett tapadó képességgel rendelkezik, ami különösen előnyös nehéz talajmunkáknál.

  • Több, mint 8 tonna önsúly – stabil munkavégzés minden körülmény között

Az M7003 kategóriájában az egyik legnehezebb erőgép, nehéz munkakörülmények között is biztosan tudja a talajra leadni a teljesítményt.

  • 110 l/min teljesítményű CCLS zárt hidraulika rendszer – Több munkafolyamat egy időben

Az M7003 hidraulika rendszere kiváló teljesítményű, amivel olyan munkagépek működtetése is gyerekjáték, amelyek olaj igénye magas. A zárt rendszernek köszönhetően precízen irányítható a hidraulikus olaj áram és nyomás. Több munkafeladat egyidőben való végzése is problémamentes.

Az M7003 prémium modelljei zárt hidraulika rendszerrel és terhelés érzékelős, változó szállítású (110 l/min), axiáldugattyús szivattyúval vannak ellátva. Négy elektronikusan vezérelt hidraulikus kiadó szelep tartozik az alap felszereltségbe. Opcionálisan akár két további szelep is elérhető. A Power Beyond csatlakozás is elérhető a munkagépek magas liter teljesítmény igényének vezérlésére.

A Kubota standard modelljei nyitott hidraulika rendszerrel, valamint három mechanikus vezérlésű hidraulika kiadó szeleppel rendelkeznek. A negyedik kiadó szelep választható opcióként érhető el. A 110 l/min CCLS technológia opcióként minden M7003 alap modellben elérhető.

m7003_9w

Nem számít, melyik modellt választja: mindkét hidraulika változat garantálja a sokoldalúságot.

Az új „swap valve” funkció lehetővé teszi a Kubota Premium traktor különféle szelepeinek és vezérlő karjainak könnyed összehangolását, s hozzájárul a kezelő kényelméhez. Egy másik gyakorlatias tulajdonság az új „Multi speed Control” funkció, amely a kormányzási áttételek beállításával sokkal könnyebbé teszi az olyan irányítási manővereket, mint a fordulók vagy a homlokrakodós munkák.

  • Automata powershift sebességváltó 30/15 – lehetőségek széles tárháza

Az automata powershift sebességváltónak köszönhetően biztosan megtalálja a munkafolyamat számára megfelelő sebességet a sebességváltó széles tartományából.

Az M7003 már korábban bizonyított powershift sebességváltója hat váltó fokozatot és öt szinkronizált tartományt tartalmaz, ami 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít a standard változatban.

Automatikus módban a sebességváltó a motor terhelésétől függően váltja a sebességeket. Önnek csak a műszerfalon vagy a K-terminál erőátviteli vezérlő panelen kell megadnia a szükséges sebességváltási tartományt. Most már nem is kell gondolnia a váltásra, figyelhet az Ön előtt lévő útra. A váltó viselkedését a sebességváltó-kezelő rendszer segítségével is beállíthatja, amely hatalmas előnyt jelent a termelékenység és a kényelem szempontjából.

Az M7003 Premium KVT modell csúcsminőségű KVT sebességváltóval van felszerelve. A teljesen automatikus motor-sebességváltó menedzsment a haladási sebességhez és a lehető legalacsonyabb fogyasztáshoz tökéletesen illeszkedő áttételt biztosít. A KVT-vel a motor mindig ideális teljesítmény tartományban működik a munkagéptől és az üzemi körülményektől függően. Mivel a traktort mindig az ideális motor fordulatszámmal használjuk, a munkateljesítményt optimalizáljuk és az üzemanyag-fogyasztást minimalizáljuk.

A KVT szoftver lehetővé tette a többfunkciós joystick még jobb reagálását, valamint a traktor jobb gyorsulását és lassítását. A sebességtartomány 0,05 és 50 km/h közé való kiterjesztése és az elektrohidraulikus irányváltó egység fejlesztései még inkább mozgékonnyá teszik a traktort.

m7003_16w

Különböző módok és lehetőségek

A közúton való haladáskor a KVT a multifunkciós karon vagy a gázpedálon keresztül is működtethető. Ezzel egy időben a gyorsulási magatartás és a motor jellemzői a K-Monitor segítségével beállíthatóak.

A sebességtartó automatika a traktor sebességét állandó értéken tartja. Az előre beállított értékek két előremeneti és két hátrameneti sebességre alkalmazhatók.

  • Xpress restart funkció – egyszerű kezelés

Az új sebességváltó szoftver még nagyobb vezetési kényelmet biztosít. Az új „Xpress restart” funkcióval a kezelő közvetlenül a fékpedál megnyomásával vezérelheti a fő tengelykapcsolót. Ez lehetővé teszi a traktor leállítását a tengelykapcsoló benyomása nélkül, így biztosítva maximális kényelmet és termelékenységet.

  • Változtatható áttételű kormányzás – könnyű irányítás

Az M7003 széria modelljeivel a változtatható áttételű kormányzásnak köszönhetően könnyebb a táblavégi manőverezés végrehajtása, illetve a rakodási munkák elvégzése is. Emellett közúti közlekedésnél nagyobb sebességnél kevésbé érzékeny, ennek köszönhetően stabil és biztonságos a szállítási folyamatokhoz.
Ez a funkció kizárólag a Premium kivitelű modelleknél elérhető.

  • Eco drive / alacsony motorfordulatszám szállításnál – megtakarítás az Ön zsebében!

Az ECO mód automatikusan növeli a hatékonyságot, például szállítási feladatok során. ECO üzemmódban az áttételi arány úgy lett megtervezve, hogy a végső 50 km/h sebességet csökkentett motor fordulatszám mellett érjük el. További kedvező mellékhatás a csendesebb fülke, mivel a motor fordulatszáma alacsonyabb, mint 2000 ford/perc ebben az ECO üzemmódban.

 

A traktor felszereltsége bővíthető frontfüggesztéssel is, ami egyszerűbbé teszi az olyan könnyű munkákat, mint a szállítás vagy permetezés. Továbbá Premium modelleknél elérhető a TIM rendszer és az ISOBUS felszereltség is.

 Az M7003 széria 2020. júliustól rendelhető.


Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése van, keresse bizalommal területi értékesítő kollegáinkat!

 

tamogatok_ketkata

A A