Köszönjük, hogy velünk voltak!

A A

expo-image004

Köszönjük, hogy Ön is részese volt minden idők legnagyobb és leglátványosabb AGROmashEXPO és AgrárgépShow-jának!

Reméljük, hogy a kiállítás meghozta a kívánt üzleti sikereket!

Büszkén mondhatjuk, hogy a mezőgazdaság legjelentősebb hazai fóruma, új csúcsokra törő mutatókkal jelentkezett: a látogatók 7 pavilonban, összesen 36 ezer négyzetméteren találkozhattak a 300 kiállítóval.  A kiállítás négy napja alatt csaknem 44 ezren látogattak ki az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra.

Bízunk benne, hogy részvételük beváltotta a hozzá fűzött reményeket!

expo-image007

További képek a megnyitóról »

Dr Nagy István agrárminiszter, a kiállítás fővédnöke megnyitójában azt emelte ki, hogy a nehézségek – a koronavírusjárvány, a folyamatos munkaerő-hiány, az emelkedő input árak, a szárazság – ellenére a magyar mezőgazdaság minden mutatója jelentősen javult az elmúlt 12 évben. A termelékenység például 2,5-szeresére emelkedett, ami Írország után a második legnagyobb növekedés az EU-ban. „Enélkül a fejlődés nélkül a most mögöttünk hagyott évek nehézségei valószínűleg elviselhetetlen terhet jelentettek volna a szektor szereplői számára” – jelentette ki a miniszter, aki fontosnak nevezte, hogy mindezek ellenére a magyar agrárexport az elmúlt években állandó növekedésben tudott maradni. Az agrárgazdálkodás ma már elképzelhetetlen a precíziós gépek nélkül. Hogy ehhez minél több gazdálkodó hozzájuthasson, az állam számos agrártámogatási programot indított, és indít a jövőben is – mondta dr Nagy István.

Ünnepélyes megnyitó és Termékfejlesztési díjátadó

Idén minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a megmérettetésre. A Nemzetközi Nagydíjért, gépesítés kategóriában nagy küzdelem alakult ki. Végül – a zsűri döntése értelmében – 3 pályázat nyert Nagydíjat, 5 Különdíjat kapott és 12-en Prémium oklevélben részesültek.

Nagydíjak

  • Fliegl Abda Gépgyártó Kft. - Fliegl HFW 25.000 centrifugálszivattyús tartálykocsi GUG 45 grúberes hígtrágya injektálóval
  • Agrotec Magyarország Kft. – New Holland T4 F/N/V ültetvényes traktorszéria
  • Axiál Kft. – Hetedik Generációs 728 Fendt Vario

Különdíjak

  • Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft. – Szántóföldi növénytermesztés eredményességének megalapozása és növelése ökológiai innovációval a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal való kezelésével
  • KITE Zrt. – Pellenc digitális szőlőtermesztés
  • Axiál Kft. – Horsch Leeb 6.300 VL önjáró szántóföldi permetezőgép
  • KITE Zrt. – JCB Fastrac Icon traktor
  • Vaderstad Kft. – Väderstad Proceed vetőgép

Reméljük, a jövő évi kiállításon is partnereink között tudhatjuk majd!

Jegyezze fel már most! 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2024. január 24-27. között a HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási Központban!

A A