Könnyen kezelhető drón, professzionális képességekkel

A A

A precíziós mezőgazdaság legfőbb elveinek megfelelően inputanyagainkat mindig a megfelelő időben és a megfelelő helyre célszerű kijuttatni. A napjainkban tapasztalható környezeti és közgazdasági hatások tovább erősítik a helyes gyakorlat követését.  A megfelelő hely kiválasztására egy táblán belül többféle lehetőség is rendelkezésünkre áll, műholdak, talajmintatérképek és most már a drónok is segítségünkre vannak ezeknek a zónáknak a meghatározásánál. Az elmúlt években megjelent mezőgazdasági felvételeződrónok többféle kamerájuk segítségével sokféle információt képesek egyidőben rögzíteni. A hagyományos nagy felbontású RGB kamerák segítségével vadkárfelmérési és tőszámlálási, valamint földmérési feladatokat végezhetünk, míg a különleges multispektrális kamerákkal növényvédelmi megfigyeléseket tehetünk, és a differenciált kijuttatási előírástérképeket készíthetünk kijuttatódrónjaink számára.

default

A jól bevált Phantom 4 Multispectral drón már kivívta helyét a precíziós mezőgazdaságban fejlett felvételezési és RTK támogatása révén. A DJI a világ vezető dróngyártója az elmúlt év végén jelentette be a Mavic 3 Multispectral felvételeződrónt, mely a korábbi modell váltja fel. Az új modell minden aspektusban felülmúlja elődjét: szenzorainak felbontása nőtt, a repülési ideje közel 50%-kal nagyobb, és kiváló felbontású hagyományos kamera is helyet kapott a gépen. A hagyományos RGB kamera felbontása 20 MP, a multispektrális kamerák a korábbi 2 MP helyett már 5 MP felbontással rendelkeznek. A drón számára opcióban elérhető RTK modul, mely segítségével centiméteres pontosságú felvételezést végezhetünk. Az eszköz alkalmas mind hálózatos (SIM kártyás) RTK rendszer használatára, és alkalmas a DJI saját D-RTK állomásával való használatra is. A DJI saját állomásnak előnye, hogy járulékos költségek nélkül elérhető a centiméteres pontosság nemcsak a felvételező-, de a kijuttatódrónok számára is. A drón távirányítója támogatja a fejlett küldetéstervezést, valamint saját kijelzőjével egyszerűsíti a használatot és az üzemeltetést. A drón akkumulátora 40 perc feletti repülési időt szavatol, és több kilométeres élő adatátvitelre is alkalmas. A drón a korábbi modellhez képest fejlettebb védelmi eszközökkel is fel van szerelve, kevés tapasztalattal rendelkező felhasználók is könnyen üzemeltethetik. 4G hálózaton valós időben van letőség a DJI saját felhőalapú platformjára szinkronizálni a felvételeket, így könnyen és gyorsan azonosíthatunk területeinken olyan anomáliákat, mint keléshiány, vadkár vagy gyomosodás. Ez a mesterséges intelligenciájával támogatott platform segítségünkre van, hogy a vegetáció előrehaladásával a terméshozam várható alakulását is figyelemmel kövessük.

DJI Mavic 3 Multispectral

Az új Mavic 3 széria modelljeit különböző területeken alkalmazhatjuk: a Mavic 3 Enterprise földmérési és megfigyelési, a Mavic 3 Thermal hőkamerával kiegészítve védelmi és természetjárási feladatokra alkalmas, a Mavic 3 Multispectral pedig a differenciált kijuttatás és a növényvédelem számára tökéletes megoldás. Mindhárom típus rendelkezik fejlett RGB kamerával és kiegészítő speciális kameráik segítségével speciális feladatokra is alkalmasak. A széles termékkínálat és az opciók segítségével mindenki megtalálhatja a számára ideális eszközt precíziós gazdasága számára. Az idén 50 éves KITE Zrt. továbbra is elkötelezett híve a precíziós mezőgazdaság további fejlesztésének és alkalmazásának.

Amennyiben ezek az eszközök felkeltették a figyelmét, kérjük keressék a KITE területileg illetékes alkatrész-értékesítési menedzsereit!

KITE50_fullcolor_index

A A