KITE Napok és gépek Hódmezővásárhelyen

A A

6175M

A 6M sorozat felépítésével az egyszerűbb konstrukciós és innovációs elveket követi, amely sorozat tagjai 2020-ban kerültek továbbfejlesztésre. Tíz különböző teljesítményű, 90 és 195 LE közötti modell érhető el négy különböző alvázmérettel.

A hosszú alvázas kategóriát a 6175M traktor képviseli. 2800 mm-es tengelytávolsága, a teljes alvázas felépítésnek köszönhető 7500 kg-os önsúlya a komolyabb talajmunkákban is kiváló alternatíva, ugyanakkor univerzális alkalmazásokban is hatékonyan teljesít. 6 hengeres, 6,8 liter űrtartalmú JD PowerTech motorjából 175 LE névleges teljesítmény hasznosítható, mely terhelésen további 10% extra teljesítményt tud biztosítani.

A felhasználók választhatnak a már jól ismert AutoQuad, PowerQuad vagy CommandQuad sebességváltók közül is, mely 40 km/h maximális sebességet biztosít a traktornak. A műszerfal az „A” oszlopra költözött, és a maximális komfort érdekében lehetőség van a Command Arm-mal felszerelt vezetőülés (kezelőszervek az ülés könyéktámaszában) rendelésére is.

A gép hidraulikus rendszere opcióban akár 155 liter/perces teljesítménnyel is rendelhető, így akár a komolyabb olajigényű munkagépek üzemeltetésére is kiválóan alkalmas. A hárompont-emelő kapacitás 9050 kg. Megjelent az elektromos SCV-k kínálata is, de az egyszerűséget kedvelő felhasználók élhetnek a mechanikus kezelés lehetőségével is.

És ami nélkül nincs JD traktor az nem más, mint a GreenStar rendszer. Immáron az M sorozatban is elérhető a JDLinkTM hozzáférés, illetve univerzális kiegészítőkön keresztül, a megfelelő aktiválásokkal a precíziós alkalmazhatóság világa is. Ha csupán az automatikus kormányzást szeretném használni, kiváló lehetőséget nyújt az egyedülálló AutoTrac sarokoszlop-kijelzőn keresztül történő alkalmazása.

A klímaberendezés, légfék, pótkocsihúzó, alsó lengő vonórúd természetesen az alapfelszereltség részei, de fronthidraulikával, frontkardánnal, pótsúlyokkal, iker- és ápolókerekekkel, gyári és nem gyári homlokrakodókkal ez a gép is felszerelhető.

John Deere 8R 310

A megújult John Deere 8R sorozatú traktorok hűek maradnak az örökségükhöz, és tartalmaznak minden olyan csúcstechnológiai fejlesztést, melyet a modern gazdaság megkövetel.

A 8R 310 a sorozat alsó teljesítményosztályába tartozó modellje, melynek 6 hengeres, 9 literes JD PowerTech motorja 310 LE névleges teljesítménnyel rendelkezik. Terhelésen további 10% extra teljesítménnyel rendelkezik az erőgép, melyet a IPM szállítási/TLT extra teljesítménnyel további 10%-kal tud még fokozni. A gép erőátvitelét egy 23 fokozatú, teljesen terhelés alatt kapcsolható E23 sebességváltó biztosítja, mely terhelésszabályzóval rendelkezik, ami garantálja a maximális teljesítménykihasználást a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellet. A 8R traktorok a robusztus önhordó alvázukkal és független kerékfelfüggesztéssel (ILS) nagyobb vonóerőt és stabilitást szavatolnak. A legnagyobb változás a fülkén érzékelhető. Sok hely, alacsony zajszint, kiemelkedő kényelem jellemzi. A döntött kormányoszlop, a keskeny motorháztető és a nagy üvegfelületek garantálják a kiváló kilátást. Emellett, ha éjszaka kell dolgozni, az újonnan kialakított LED-világítás–csomag felülmúlhatatlan fényerőt biztosít.

Az új Active Seat II aktív ülés számos előnnyel rendelkezik. Elektromos vezérlés, pneumatikus deréktámasz, ülésfűtés és a beépített masszázsfunkció is elérhető. A 6,5″-os korszerű, digitális, érintőképernyős rádió az Apple CarPlay-jel együttműködve számos kiváló szórakozási lehetőséget nyújt. Ezen túlmenően a 8R sorozat minden olyan lehetőséget megad a felhasználóknak, amely az üzembiztonságot és a maximális hatékonyságot szolgálja, legyen ezek a JDLinkTM szolgáltatások vagy a GreenStar alkalmazások. Ez a traktor alapgépe a hatékony, fenntartható, precíz és precíziós gazdálkodásnak!

John Deere S770

A John Deere S sorozatú kombájncsaládot a 455 LE maximális teljesítményű S770 képviseli, mely Magyarország legkedveltebb rotoros kombájntípusa.

Cséplőrendszerének lelke a hosszan kúpos, változtatható anyagáramú Variable Stram rotor, mely kialakításának köszönhetően kíméletesen kezeli a szalmát, és a piacon az egyik legnagyobb cséplési és leválasztási teljesítménnyel rendelkezik. Kiváló mutatókkal dolgozik speciális növényeknél, mint pl. az olajretek betakarításában. Nagy magvú növényekben, mint a kukorica vagy a szója, kiemelkedő szemminőséggel, azaz alacsony törtszem-aránnyal és kiváló szemtisztasággal büszkélkedhet.

Az Active Yield rendszernek köszönhetően a hozammérés pontossága a jövőben nem függ a gépkezelőtől, a magtartályban három mérőcella gondoskodik az egyedülálló pontosságú mérésről a kalibrálás szüksége nélkül. Így a gép mindig pontos hozamtérképet fog készíteni. Dombos területen az aktív lejtőkompenzáció nyújt segítséget, mely a kombájn dőlésének megfelelően állítja a rostanyílást, valamint a szelelőventilátor fordulatszámát. Igazán meredek domboldalakra a minden típusnál elérhető Hillmaster hegyi kivitel adja a megoldást a teljes gépet szintezve és vízszintes pozícióba állítva. Annak érdekében, hogy a gép kihasználhatósága teljes legyen, különféle intelligens és járóképesség-fokozó eszközök állnak rendelkezésre, legyen szó automatikus kormányról, elektronikus teljesítményszabályozásról, hozam- és nedvességtérkép készítéséről vagy a JDLinkTM-ről. A gépekhez gumihevederes járószerkezet is elérhető, amely jobb terepjáró képességet és kisebb talajtaposást eredményez. A ProDrive hajtással pedig, melynek része a differenciálzár, mindig rendelkezésre áll a szükséges nyomatéktartalék. A kiváló panorámakilátás és az ergonomikus kialakítás teszi tökéletes munkakörnyezetté a John Deere S kombájn fülkéjét. Az összes kezelőszerv logikusan van elhelyezve, a GS 4600-as monitoron és a sarokoszlop-kijelzőn pedig minden fontosabb információt egy szempillantással ellenőrizhet.

JD 8200

Az önjáró szecskázók kínálatából a 465 LE-es 8200-as típus képviseli a 8000-es sorozatot.

Kiváló takarmányminőség, megbízhatóság, betakarítási teljesítmény és az üzemeltetési költség a négy legfontosabb tényező egy új önjáró szecskázógép kiválasztásában. A motor hosszirányú elhelyezése számos előnyt nyújt a 8000-es sorozat általános stabilitása, hatékonysága és kényelme szempontjából. Az opciós ProDrive sebességváltó motorfordulatszám-vezérléssel automatikusan összehangolja a motor fordulatszámát a gép teljesítményigényével a különböző szántóföldi és közúti körülményekhez. A John Deere önjáró szecskázók lelke az úgynevezett ProStream anyagáramlást biztosító szecskázó-anyagtovábbító rendszer. Az anyag behúzását 2 db nagy átmérőjű etetőhenger végzi. A változó anyagmennyiség hatékony továbbítását a hidraulikus lengéscsillapítású spirálrugós hengerfelfüggesztés teszi lehetővé, mely folyamatosan szorítja a terményt az etetőhengerek közé. Az etetőhengerektől az anyag a 670 mm átmérőjű szecskázódobba kerül. A szecskázódob konfigurációtól (késszám, késtípus, fordulatszám) függően különböző takarmányfélékhez és szecskahossz-tartományhoz adaptálható. A fokozatmentes szecskahosszállítás a fülkéből elvégezhető. A szecskázó védelméről integrált fém- és kőérzékelő gondoskodik. A siló-előállítás egyik legfontosabb eleme a hatékony szemroppantás. A Premium KP szemroppantó különböző profilkialakítással érhető el akár DuraLine magas kopásállóságú kivitelben. Az XStream KP szemroppantó a professzionális felhasználóknak készült, itt a nagyobb teljesítmény érdekében 250 mm-es átmérőjű DuraLine hengerek akár 40 vagy 50%-os forgáskülönbséggel végzik a terményszemek roppantását. A 8000-es sorozatú önjáró silózók szecskázó-anyagtovábbító rendszerének különlegessége a DuraLine opció, mely növelt kopásállóságú elemeket tartalmaz a hosszan tartó karbantartásmentes betakarításhoz. Ez az opció három szinten áll rendelkezésre Basic, Premium és Ultimate kivitelben, mely akár 13 részegység nagy kopásállóságú bevonatát jelenti. A kopásállóságot a John Deere 3000 üzemóra vagy 5 év garanciával biztosítja, mely garantált megtérülést jelent olyan gazdaságokban, ahol viszonylag magas a gépek kihasználtsága.

John Deere M740i 24M vontatott szántóföldi permetező

Az M700-as permetezőcsalád Magyarországon a legnépszerűbb John Deere permetezőszéria.
Népszerűségét több alaptulajdonságának köszönheti. Ilyen az egyszerű kezelhetőség, manuálisan állítható, logikusan megtervezett vezérlőszelepei vannak, így a gépkezelők könnyen boldogulnak a vegyszerbekeveréssel, feltöltési és tisztítási folyamatokkal.
Időtálló polietilén permetlétartálya 4000 liter kapacitású. Lengéscsillapítókkal és automatikus keretszintező rendszerrel szerelt szórókerete minden terepen stabil, egyenletes szórásképet ad. Kormányzott vonórúdja segítségével mindig az erőgép nyomában jár, ezzel minimalizálva a taposási károkat. A gép alapfelszereltsége a poliuretán rugókkal szerelt híd, így vonulás közben sem kihívás a magas sebesség. A gép ISOBUS-on keresztül vezérelt, így minden AEF katalógusban jóváhagyott kijelzővel kompatibilis. A gép intelligenciájához hozzátartozik, hogy a teljes vegyszerkijuttatás dokumentálható és feltölthető a John Deere gazdaságirányítási rendszerébe (myjohndeere portal). Így a gazdák bármilyen okoseszközön keresztül (laptop, táblagép, mobiltelefon) azonnali, naprakész információt kapnak gépeik munkáiról.

 

John Deere 1725NT ExactEmerge szemenkénti vetőgép

A 1725NT egy függesztett, 8 soros, keskeny szállítási szélességű vetőgép. A gerendelyre ún. ExactEmerge vetőkocsik vannak szerelve. Ezeknek a sajátossága, hogy a vetőmag a vetőtárcsától egészen a magárokig kontrollált pályán közlekedik. Egy kefés maglehordó rendszer szállítja a magokat pattogás- és ejtésmentesen, így akár 15-16 km/h vetési sebesség mellett sem sérül a maglehelyezés pontossága. Az egyenletes vetési mélységet az aktív pneumatikus talajnyomás-fokozó rendszer garantálja, amely folyamatosan figyeli a vetőkocsik talajra feszítését.

A vetőgép magágykészítő egységgel is szerelhető, ennek több fajtája is látható a kiállított gépen, a hullámos tárcsával integrált sávtisztítótól kezdve a tápanyag-injektálós változatig.

A gépkapcsolaton KITE Jet tartály is helyet kapott, ami vagy tápanyag kijuttatására használható (NP oldat formájában magárokba vagy folyékony nitrogén formájában a sor mellé), vagy sávgyomirtást tudunk vele megvalósítani vetéssel egymenetben.

A különféle talajállapotokra való tekintettel több fajta zárókerék is rendelhető a géphez, mint pl. a sima, tüskés, evezős vagy csipkés, ezzel elősegítve a magárok tökéletes bezárását.

A 1725NT intelligenciáját bizonyítja az automata sorelzárás, a differenciált vetés Rx térkép alapján, a helyszíni vetőmag-leforgatás, teljes dokumentáció és távdiagnosztika használata.

John Deere V451R változó kamrás körbálázó

A John Deere V451R sorozatú körbálázók a termelékenységet, a teljesítményt, az anyagsűrűséget és a komfortot egy eddig ismeretlen szintre emelik. A gép prémium rendfelszedője 5 sorban elhelyezett, 6 mm-es átmérőjű fogakkal van szerelve, ez garantálja az extrém rendfelszedési kapacitást.

Idegen anyag (nagyobb kövek, ágak) rendbe bekerülése esetén a teljes szélességében, hidraulikusan leengedhető padlóval azonnal megszüntethető az elakadás.
Az integrált csigás rotor szinte azonnal elkapja a továbbított anyagot a rendfelszedőtől, így az anyagáramlás folytonos, elakadás-, lerakódásmentes. Amennyiben a bálázandó anyag további aprítást igényel, abban az esetben 13 vagy 25 késes elődarabolóval is szerelhető a gyorsbálázó. A 2 db végtelenített heveder a tisztítógörgőkkel száraz és nedves anyag bálázására is alkalmassá teszi a gépet. Az extrém nagy hevederfeszítés által ezek a bálázók képesek a legtömörebb bálák készítésére.
A teljes alvázas koncepciónak köszönhetően minden elem a saját feladatának megfelelően került kialakításra. Itt a bálakamra-ajtónak nem szükséges a teherviselő elem szerepét is betölteni, mint más típusú gépeknél, ahol vázként is viselkedik.

A gyorsbálázó további teljesítményfokozását segítik a bálaürítésnél oldalra 5-5 cm-t kimozduló bálakamrafalak. Ezáltal az ürítési folyamat még gyorsabb, a nedves bálák nem ragadnak meg a kamrában.

Hagie STS 16 önjáró permetező

A Hagie STS 16 közel 2 m magas hasmagassága lehetővé teszi, hogy a tenyészidőszak bármely szakaszában beavatkozhassunk növényvédő szerrel vagy tápoldattal. Teljes hasi páncélozása és a keskeny futóműve fejlett kultúrákban sem roncsolja a növényeket. Az összkerék-kormányzással pedig a forgókban is kíméletes marad.

Kiemelkedő területteljesítményre képes, mivel kulcsfontosságú egy növényvédelmi folyamatnál a gyors beavatkozás.
Egy Hagie önjáró permetező akár napi 400 ha területet is képes lefújni. Ezt a kiváló légrugós futóműve, erős hidromotorok és a 300 lóerőt meghaladó 9.0 literes John Deere motor teszi lehetővé. Permetlétartálya pedig elég nagy (4,5-7,5 m3) ahhoz, hogy akár a 40 m széles szórókeretet is ki tudja szolgálni.

Egyenletes, átfedés- és kihagyásmentes vegyszerkijuttatás.
Ezt segíti az ExactApply pulzálófúvóka-vezérlő rendszer, ami választható opció a Hagie permetezőknél. Az átfedéseket/kihagyásokat az automatikus fúvókánkénti szakaszolással megszünteti, míg az állandó cseppméretet a menetsebesség-arányos automatikus fúvókaváltással és a pulzáló technológiával biztosítja. A stabil szórókeret pedig nagy sebesség mellett is állandó magasságtartással dolgozik az ultrahangos szenzoroknak és a hidraulikus lengéscsillapításnak köszönhetően.

A John Deere gépekből már jól ismert navigációs és dokumentációs rendszer dolgozik a Hagie-ben is. A kartámaszba épített command center a munkánk minden adatát dokumentálja, és az új, SF7000 antenna segítségével RTK pontossággal irányítja a vegyszerezőt.
A JDLinkTM távdiagnosztikai rendszer pedig folyamatos kapcsolódási pont a gépkezelő és a háttértámogatás között. Legyen szó azonnali távoli segítségnyújtásról, amit a KITE szerviz által kaphat, vagy egy gyors napi teljesítményadatról, amit a tulajdonos bárhonnan elérhet okoseszközein keresztül.

 

Köckerling VECTOR 460 szántóföldi kultivátor

A mulcsművelésre szakosodott német Köckerling gyár alapművelésre is alkalmas nehéz szántóföldi kultivátora a VECTOR, mely 4,6-tól 9 m-es munkaszélességig hat modellváltozatban érhető el. Az itt látható gép munkaszélessége 4,6 m, ami a piacon egyedülálló módon egy könnyen és gyorsan felszerelhető szárnybővítéssel 6,2 m-re bővíthető. Ezzel a megoldással mindig összhangba tudjuk hozni a munkamélység, munkaszélesség párosát a rendelkezésre álló vontatási teljesítménnyel. A gépen négy gerendelyen összesen 17 rugós biztosítású merev száras kapa található 27 cm-es húzástávolsággal. Ez a rugós biztosítás 550 kg-os terhelésnél old ki, de ha ez kevés lenne, opcióként rendelhető hidraulikus biztosítás is, aminél ez az érték 720 kg-ra növekszik. A gép szárnyas késes művelőelemekkel van szerelve, melyekkel megvalósítható a 10-12 cm-es tarlóhántás, de a késszárnyak levétele után az akár 30 cm-es alapművelés is. A kopócsúcsok edzett keményfémből készültek, ezeknek a BETEK kapacsúcsoknak a jellegzetessége, hogy teljes élettartamuk alatt megtartják hosszúságukat a kopás mértékétől függetlenül. A kapák munkáját laprugós bakhátbehúzó és simítósor követi, mely gondoskodik a tökéletes egyengetésről. Mint minden Köckerling gépen, itt is a már jól ismert 530 mm átmérőjű dupla STS (Soil To Soil) henger végzi a visszatömörítést. A kettős öntisztuló elrendezés a talajjal feltelt hengerekkel, nedvesebb talajviszonyok közt is talajkímélő, eltömődésmentes lezárást eredményez. Száraz talajnedvességi állapotok mellett pedig, amikor az „U” profilok nem tudnak megtelni földdel, inkább a rögtörő, aprító hatása kerül előtérbe. A hengereket egy sor állítható rugó előfeszítésű szalmaterítő fésű követi, melynek használata egyenletes talajfelszínt eredményez. Teljesítményigénye 50-80 LE/m-ig terjed a munkamélység és a talajviszonyok függvényében. Mindegyik típus hidraulikus mélységszabályozással rendelkezik, ezen kívül a 4,6-8 m es munkaszélességben az „EASY SHIFT” ISOBUS-os mélységszabályozás is elérhető a gépekhez. A rendszer képes 3 előre beállított mélységben manuálisan, illetve előírástérkép alapján automatikusan, fokozatmentesen szabályozni a munkamélységet, ezzel illeszkedve a precíziós gazdálkodás eszközrendszerébe.

 

KÖCKERLING REBEL CLASSIC T 500 rövidtárcsa

Sekélyen, de gyorsan, és hatékonyan

A Rebell – classic – T sorozattal a Köckerling kompakt tárcsás boronát kínál sekély talajműveléshez. Egyaránt használható tarlóhántáshoz közvetlenül a betakarítás után, avagy magágykészítéshez. Szántáselmunkálásban is kiváló munkát végez, 13 cm-es osztása gondoskodik a megfelelő porhanyításról, az egyenletes talajfelszínről. Munkamélyége max. 12 cm. A gép 510 mm-es tárcsákkal van felszerelve, mindegyik kétsoros kúpgörgős csapágyakkal ellátott konzolra van felszerelve. A gép szériában laprugós felfüggesztéssel rendelkezik, amely opcióban spirálrugóssal is rendelhető. A spirálrugó még nagy munkasebességnél is biztosítja a sima futást és a tárcsák megbízható behatolását a talajba. A gép vázmagassága 60 cm, tömege 5300 kg, vontatásiteljesítmény-igénye ca. 160 LE.

ORTHMAN 8315NT 6S sorközművelő kultivátor

Az amerikai ORTHMAN gyártmányú sorközművelő kultivátor koncepciója más alapelvet követ, mint európai piactársaik.

A 8315-ös kultivátorcsalád 4-24 soros kivitelben érhető el, merev vagy hidraulikusan összecsukható változatban. A gép gerince a 178×178 mm-es keresztmetszetű főtartó gerendely, amely azonnal elárulja a gép masszivitását, strapabíró képességét. A 80 cm-es szabad hasmagasság lehetővé teszi a magasabb növényi kultúrában történő munkavégzést is. A paralelogramma felfüggesztésű művelőtagok rögzítése nem csak cúgpántokkal történik, hanem alakzárással is kapcsolódnak a gerendelyhez. A sortávolság 76,2 cm. A kultivátorkocsik első eleme az 559 mm-átmérőjű vágótárcsa integrált mélységhatároló kerékkel. Feladata többrétű, kialakítása révén elvágja a talaj felszínén vagy a felszín alatt lévő növényi szármaradványokat, stabilizálja a berendezés egyenes futását, illetve rendkívül precízen végzi a munkamélység szabályzását. A mélységállítás csavarorsó segítségével történik. A kocsik leszorítóereje rugó segítségével állítható.

 

FURRIER B 18 forgózsámolyos pótkocsi

A hazai piac legjobb ár/érték arányú pótkocsija, megbízható magyar gyártói háttérrel.

A vontatmány lelke az alváz, mint a fő teherviselő elem. A FURRIER létrarendszerű alvázzal rendelkezik, hisz ez a megoldás rendkívül jól bírja a csavarodó igénybevételt, ami nemcsak a terhelhetőség szempontjából jelent előnyt, hanem a stabiltásban is. A kocsi alacsony súlypontjának köszönhetően könnyen vontatható. A kiváló minőség garanciája a profi beszállítói vonal: BPW tengelyek és vonórúd, JOST forgózsámoly, német parabolarugós lengéscsillapítás, WABCO légfékrendszer. Az alváz anyaga nagyszilárdságú acél, megfelelő erősítésekkel ellátva. Az alapfelszereltség része az aláfutásgátló, a hátsó tengely sárvédője, a LED-világítás, a pótkeréktartó, valamint a második pótkocsivontatás kiépítése automata vonófejjel.

A pótkocsi platója szintén erősített nagy szilárdságú acél, csakúgy, mint az oldalfalak is.
A „B” típusú kocsi jobbra és balra képes billenteni. Az oldalfalak többféleképpen nyílnak, az alsó oldal például egyaránt nyitható alulról és felülről is. Stabilitásukat 2 db drótköteles derékösszekötő szavatolja, amelyeket nyitáskor nem kell kioldani. Az alapfelszereltség ezen a fronton is gazdag, magleeresztő nyílások, levehető magasító, ponyvatartó, ponyva, fellépőpódium egyaránt benne van az alapárban. A vontatmány bruttó tömege 18 tonna lehet, mindez 20 m3 raktérfogat mellett.

 

SIP SILVERCUT 300 SRC gumihengeres szársértős, tárcsás fűkasza

A szlovén SIP közel 70 éve foglalkozik a szállastakarmány-betakarítás gépeivel, ez idő alatt sok innovációval járult hozzá ezen gépek műszaki fejlődéséhez.

A kiállításon látható modell a cég 2,9 méter munkaszélességű SILVER CUT 300 SRC kaszája. A gép 7 db vágótárcsával rendelkezik, tárcsánkként 2 db megfordítható, hosszú élettartamú kaszapengével. A HARDOX alapanyag szavatolja a rendkívüli szilárdságot. A vágótárcsák épségét 4 db beépített bronz nyírócsapszeg óvja, védve a gépet a túlterheléstől. A kaszapengék gyors cseréjét a QCS rendszer szavatolja. A SILVER CUT sorozat kaszagerendelye súlyponti felfüggesztésű, amely megoldás kiváló talajkövetést biztosít a szériának. A legoptimálisabb talajnyomásról hidropneumatikus rugózási rendszer gondoskodik.
Az RC széria gumihengeres szársértővel rendelkezik, amely lucernabetakarításnál kíméletes szárroppantással gondoskodik a nehezebben száradó szár és a könnyebben száradó levél száradási idejének szinkronizálásáról. Ezáltal javul a takarmány minősége, beltartalma. Ha a gép váratlan akadályba ütközik, akkor a CSS biztonsági rendszernek köszönhetően nemcsak hátrafelé, hanem felfelé mozdulva is kitér a nem várt tárgy elől, majd elhagyva azt visszatér a munkapozícióba. A SILVERCUT kaszák 2,7 és 15 méter közötti munkaszélességgel állnak a felhasználók rendelkezésére.

A gyártó a piacon egyedülállóan 2+1 éves garanciával kínálja a gépeit, ezzel is növelve a vevői bizalmat.

SIP STAR 470/13 rendképző

A minőségi szálastakarmány-betakarítás alapgépe, mely hatékony és kíméletes.

SIP a rendképzők gazdag választékát kínálja a jobb takarmányminőség érdekében. A rendképzőink laza és könnyű rendeket képeznek, ami jobb száradást és könnyebb kezelhetőséget biztosít.

A STAR egyrotoros rendképzők négy dupla rugós karral a tartón biztosítják az egyenletes és tiszta rendképzést. A speciális 3D rögzítés lehetővé teszi a rotorok szabad mozgását, tökéletes talajkövetést biztosít az alváz helyzetétől függetlenül, és tiszta előtolást függetlenül a talaj egyenetlenségétől. A rugókarok a talajjal párhuzamosan mozognak. A rugalmas felfüggesztésnek köszönhetően rendkívül mozgékonyak, optimálisan követik a traktort, és kis fordulókörrel rendelkeznek. Tökéletesen alkalmazkodnak a terephez, és lehetővé teszik a professzionális munkavégzést még egyenetlen talajon is. A moduláris rotorral és a lépcsős tandemfutóművel rendelkező rotoros rendképzők nagyobb munkasebességet tesznek lehetővé kiváló irányíthatóság mellett, valamint tiszta és egyenletes rendeket alkotnak.

A STAR sorozat 3,6 és 12,5 méter közötti munkaszélességben képviseli magát a minőségi rendképzők palettáján, természetesen 2+1 év garanciával.

SIP SPIDER 555/4 rendterítő

A takarmány minősége két tényezőtől függ: a munkavégzés pontossága és a száradási idő. Ez az oka annak, hogy a rendterítők fontos szerepet töltenek be a szálastakarmány-betakarításban. A fejlett technológia, az egyszerű kezelhetőség és a jó irányíthatóság elengedhetetlen a takarmány egyenletes és optimális szétterítéséhez. A rendképzéssel a takarmány gyorsabban és egyenletesebben szárad. A rotorok fejlett kialakítása megakadályozza a tarló károsodását, garantálják a tiszta takarmányt. Egyszerű becsukásuk megkönnyíti a szállítást, a csúcsminőségű acélból készült rugós ujjak pedig hosszú élettartamot biztosítanak. A 555/4 olyan sokoldalú rendterítő, amely stabilitást és gyors alkalmazkodóképességet tesz lehetővé. Ez a professzionális 4-rotoros rendterítő a robusztus felépítése ellenére kiváló rugalmasságot és precíz rendsodrást tesz lehetővé lejtős terepen és a parcellahatárokon egyaránt.

A SPIDER 4,5 és 14,8 méter között gördül le a szlovén gyártó szalagjairól, és 2+1 évig a gondtalanságot kapja ajándékba minden felhasználó.

Mavic 3 Multispectral különleges felvételező drón

A Mavic 3 Multispectral különleges növényvédelmi felvételező drón többcsatornás felvételező kamerájának köszönhetően olyan emberi szem számára nem látható tartományokban rögzít adatokat, melyek döntéseinket nagymértékben támogathatják precíziós törekvéseink során. Hagyományos és multispektrális ortofotók és differenciált előírástérképek adatainak rögzítése és feldolgozása, 42 perces repülési idő ás RTK támogatás biztosítja a magas szintű műszaki tartalmat.

 

Agras T30 kijuttató drón

A piacon legnagyobb tartálykapacitással rendelkező (30l) tartálytérfogatú differenciált kijuttatásra és szakaszolásra is alkalmas fejlesztett eszköz. RTK támogatással és fejlett szoftveres háttérrel segíti a felhasználót a minél hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az iparágban elérhető legnagyobb területteljesítmény az eszközhöz kapható gyorstöltővel és kiegészítő áramforrással szavatolható. Más precíziós eszközökből kinyert adatok a drónban tovább használhatók, mint például előírástérkép és tábla határvonalak. A drón mellett a kiegészítő eszközök és a háttértámogatás is elérhető a KITE Zrt. szolgáltatási csomagjában.

A A