JCB kavalkád Mezőkövesden

A A

Szeptember 16-án került megrendezésre Mezőkövesden a Matyó Agrártermelő Zrt.-ben a JCB és KITE Zrt. közös szervezésű vevőtalálkozójával egybekötött gépbemutatója, melyen5 állomáson egy gyári oktató csapat 18 gép segítségével mutatta be a JCB mezőgazdasági termékvonalának teljes kínálatát.

A bemutatón részt vevő közönség részletes műszaki ismertetést, gyakorlati felhasználási javaslatot kapott a JCB egyes mezőgazdasági termékköreiről: traktorokról, teleszkópos rakodókról, törzscsuklós homlokrakodókról, teleszkópos törzscsuklós rakodókról, valamint az elektromos hajtású gépekről, és a JCB saját fejlesztésű telematikai rendszeréről a LIVE Link-ről is. Az egyes állomásokon a gépek ismertetése mellett természetesen lehetőség nyílt egy-egy géptípus kipróbálására is, így a felhasználók testközelből tapasztalhatták meg a gépek kiemelkedő műszaki tulajdonságait.

Számos újdonságot is felvonultattak a szervezők, melyből a két legjelentősebb az új JCB Fastrac iCON traktor-sorozat és a JCB Loadall teleszkópos rakodók új felszereltségi változata az Agri Pro.

Az új Fastrac iCON megtartotta az előző szériákból ismert Fastrac-ok műszaki tartalmát (magas közúti sebesség, kiváló komfort, univerzális felhasználhatóság), melyet most az új fülke emelt még magasabb színvonalra. Az iCON széria új kényelmesebb ülést, intuitív tetszőlegesen konfigurálható kezelőszerveket és teljesen új fejlesztésű érintőképernyős monitort kapott. Az új monitor–amellett, hogy minden fontosabb traktor részegység (motor, sebességváltó, hidraulika, TLT stb.) beállítható és ellenőrizhető rajta – ISOBUS II munkagép vezérléssel és saját navigációs rendszerrel rendelkezik. Természetesen a traktor kompatibilis a John Deere Green Star rendszerével és a KITE Zrt. RTK hálózatának jelszolgáltatásával is üzemeltethető, így kielégíti a precíziós gazdálkodás erőgépektől megkövetelt műszaki igényét.

CZR_7189

Az új JCB Loadall Agri Pro teleszkópos rakodó sorozat már a nevével is árulkodik arról, hogy a professzionális felhasználóknak készült. A 2016-ban bevezetett és azóta továbbfejlesztett hidrosztatikus és mechanikus erőátvitelt ötvöző DualTech VT sebességváltó50 km/h-s végsebességet biztosít a közúti szállításkor, ugyanakkor a hidrosztatikus módja komfortos rakodást tesz lehetővé az akár 22 km/h végsebességig független motorfordulatszám-vezérlés mellett. A növelt teljesítményű 173 LE-s motor nagyobb tolóerőt és vontatási teljesítményt, a nagyteljesítményű 160 l/perces hidraulika szivattyú pedig lerövidült kombinált ciklusidőt biztosít a rakodási műveletek hatékonyabb elvégzéséhez. Az Agri Pro felszereltség magában foglalja az új erősített első és hátsó hidat is,mely növelt terhelhetőséget, nagyobb fékerőt és stabilabb kormányzást biztosít. További újdonság az új teljesen integrált gyári felszerelésű ABS kompatibilis pótkocsi-légfékrendszer, mely tovább növeli a Loadall rakodók univerzális felhasználhatóságát.

A rendezvényt megelőzően 4 napon keresztül nemzetközi kereskedelmi oktatás is lebonyolításra került, melyen 9 ország JCB kereskedői sajátíthatták el a JCB gépek fejlett műszaki tartalmát.

 

A A