Itt az új Marathon, tízszeres élettartammal!

A A

A Väderstad bemutatja a kötött talajok művelésére szánt, új Marathon 15/25 késhegyet

A Väderstad piacra bocsátotta a magágykészítőkhöz rendlehető, új Marathon 15/25 kopóhegyet, amely garantálja a változatlan munkamélységet, még a nehézművelésű, kötött talajokon is. A szélesebb Marathon 25/35-el együtt a Marathon kopóhegycsalád most már teljes lett.

A 15/25 késhegy a 2018-ban bemutatott Marathon 25/35 továbbfejlesztésének eredménye.

marathon-15-25

Ne tévesszen meg senkit a keskenyebb méret, ez egy rendkívül strapabíró késhegy. A mindössze 15 mm-es csúcsban végződő kopóhegy képes fenntartani az előre beállított munkamélységet még a legkötöttebb talajtípusokon is.  Sőt, ennek sokkal inkább kifejezett a talajba hatolási képessége, mint a Marathon 25/35-nek, mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepció fejlesztője.

A 15/25 késhegy öt különböző pozícióba állítható, ami lehetővé teszi, hogy például a keréknyomokban lévő kapákon mélyebbre állítsuk a késeket.

Mint minden Marathon késhegynek ennek, is van egy wolfram-karbidból készült kopóbetétje, ami rendkívül kemény és tartós felületet ad. Úgy állítják elő, hogy a wolfram-karbidot kobalttal vagy nikkellel keverik össze nagyon magas hőmérsékleten, így a piac egyik legkeményebb anyagát hozzák létre. Éppen ezért egy Marathon késhegy tízszer tovább tart mint egy hagyományos kopóhegy.

– A Marathon késhegyekkel felszerelt Väderstad munkagép garancia arra, hogy az előre beállított munkamélység a kopástól függetlenül megmarad. Ez rendkívül fontos, mivel a változó munkamélységnek közvetlen hatása van a vetés minőségére, és ezáltal a kelésre is. Például egy négy centiméteres munkamélység esetén minden egyes centiméternyi eltérésnek igen komoly hatása van a termés átlagra, ezért nem szabad lebecsülni ennek fontosságát, mondja Magnus Samuelsson.

A Marathon 15/25 késhegy már elérhető az NZ Mounted és az NZ Aggressive magágykészítőkhöz, valamint a Concorde típusú vetőgépekhez!

Ha további információkra van szüksége, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot!

A A