FONTOS DIMENZIÓK

A A

Minden kotrógépmérethez létezik egy zúzókanál modell, amely az építkezési területet valódi újrahasznosító központtá alakítja.

Minden építkezésen – legyen az bármilyen nagy vagy kicsi. Mindenféle inert anyag, amelynek ma új életet, új felhasználási módot kell találnia, tekintettel arra is, hogy nehéz nyersanyagokat találni. És a várakozási idő.

Hogyan lehet tehát a hulladékot visszanyerni és visszavezetni a termelési ciklusba úgy, hogy az egyszerű és gyors legyen, és mindenekelőtt ne terhelje a költségeket?

Amit sokan nem tudnak, hogy nincs szükség külön gépekre, a megoldás  már a helyszínen lévő, működő gép: egyszerűen csatolyon egy MB Crusher kanalat, és dolgozza fel az anyagot, hogy az azonnal újrafelhasználható vagy más célra felhasználható legyen. Akár nagy, akár kicsi a kotrógép, van olyan pofàsdaráló, amely könnyen telepíthető, és lehetővé teszi az anyag szemcseméretének csökkentését közvetlenül a helyszínen.

Ha a kezelőgép kicsi…

Csehország – Egy csehországi építőipari vállalatnak anyagokat kell visszanyernie a fejlesztésekhez és a munkák időben történő befejezéséhez. A helyszínen egy 8 tonnás Yanmar B7 Sigma midi kotrógép áll rendelkezésére. Az anyag visszanyerése közvetlenül a helyszínen egyszerűvé válik, ha egy MB-C50 zúzókanalat szerelnek a kotrógépre: 0,75 tonna súlyú, 0,15 m3 rakodási kapacitású, 7 tonnás kotrógépekhez és kotrórakodókhoz illeszkedik, és óránkénti teljesítménye akár 10 m3 is lehet. Egy kis gyöngyszem, amely képes az építkezést igazi újrahasznosító központtá alakítani: összegyűjti az anyagot, a kívánt szemcseméretre aprítja, és mindezt a helyszínen. Az így feldolgozott anyagot városi és útépítési munkálatokhoz használják fel újra.

MB-C50 – Yanmar B7 Sigma – Czech Republic – Recycling – Concrete from MB Crusher on Vimeo.

Mayotte – Ezen az Indiai-óceáni szigetcsoporton az ügyfél függetleníteni szeretné magát a kőbányákból történő anyagbeszerzéstől, hogy megtakarítsa a szállítási költségeket és a várakozási időt, de azért is, hogy elkerülje a teherautók állandó ide-oda járkálását az építkezés helyszínére és vissza. Ezen a telephelyen két munkagép működik, amelyek mindegyike MB Crusher tartozékkal dolgozik: egy Bobcat T300 egy MB-L140 zúzókanàlal és egy Kubota KX080, amelyre egy MB-S14 rostakanalat szereltek. A

két berendezés együttes használata egy igazi újrahasznosító központot hoz létre: a hulladékot az MB-S14-gyel szitálják, amely elválasztja a durvát a finomtól, majd a pofàstörővel aprítják. Végül pedig közvetlenül a helyszínen újra felhasználják az árkok feltöltésére.

A hulladékból idő- és pénznyereség lett, de mindenekelőtt új anyaggá alakult át.

MB-L140 – Bobcat T300 – Mayotte – Pipes and recycling – Rocks from MB Crusher on Vimeo.

Ha a kotrógép meghaladja a 30 tonnát…

Csehország – Még mindig a Cseh Köztársaságban vagyunk, de ezúttal az ügyfél célja elsősorban a hulladéklerakó ártalmatlanításának, illetve egy nagyméretű mobil zúzóberendezés megvásárlásának vagy bérlésének költségeinek megtakarítása. A helyszínen dolgozó kotrógép egy 36 tonnás Doosan DX 350 LC, amelyhez egy MB Crusher BF120.4 típusú pofàsdarálót szereltek: 4,8 tonna súlyú, 1,3 m3 rakodási kapacitással és akár 53 m3/h teljesítménnyel.

Nagyobb kotrógép ès  MB zùzò , de ugyanaz az eredmény: az anyagot a helyszínen újrahasznosítják, nem kell visszavásárolni vagy hulladéklerakóban elhelyezni, a szállítási költségek és a feldolgozási idő is csökken. Ön pedig teljes biztonságban dolgozik, mivel a műveleteket maga a kotrógépkezelő végzi.

Bulgária – Annak a területnek az újjáépítésénél, ahol 40 évig az ország legnagyobb acélgyártó komplexuma működött – a Kremikovtsi üzem, amely egy város méretével volt összemérhető –, az egyik legnagyobb zúzókanàl, a BF135.8. egy több mint 45 tonnás Hyundai kotrógépen dolgozott. Hatalmas mennyiségű megerősített C&D bontási anyagot kellett feldolgozni egy körülbelül 12 millió négyzetméteres területen. Ehhez választották az MB Crusher-t, egy rugalmas berendezést, amely könnyen szállítható és kezelhető, nagy óránkénti teljesítményre képes, de mindenekelőtt képes a megerősített anyagokat gond nélkül zúzni. A vasbeton a kívánt kimeneti méretre zúzódik, a vas gyorsan leválik az adalékanyaghalomról, és az anyagot szállító teherautók sok utat – és környezetszennyezést – megspórolnak.

BF135.8 – Hyundai 450 LC 7A – Bulgaria – Demolition – Concrete from MB Crusher on Vimeo.

Röviden, akár nagy, akár kicsi a telephely, mindig van egy MB Crusher egység, amellyel valódi újrahasznosító központot lehet létrehozni, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy önálló legyen az anyaggazdálkodás tekintetében.

Az újrahasznosított adalékanyag előállítási költségei pedig jóval alacsonyabbak, mint a szűz adalékanyag beszerzésének költségei, emellett a környezetnek is jót tesz, és megfelel az újrahasznosított adalékanyagok használatára vonatkozó, több országban kiadott legújabb előírásoknak.

 

 

 

A A

Kapcsolódó cikkek