Dombóvár, a Corteva szántóföldi bemutató-sorozatának első állomása

A A

Újdonságok a vetőmagok, a növényvédelem és a csávázó szerek területén is

A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, 2019. június 1-jétől önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) elsőként Dombóváron mutatta be mintegy 150 érdeklődőnek a 2020-as tavaszi szezon kínálatát a vetőmagok, a növényvédelem és a csávázó szerek területén. A további szántóföldi bemutatókra Szarvason, Hegyfalun és Debrecenben kerül sor.

Borsos László, a Corteva Agriscience Magyarország ügyvezetője elmondta „A mezőgazdasági divíziók egyesülésével egy olyan, innovatív vállalat jött létre, amely kutató-fejlesztő munkája során a legjobb teljesítményt szeretné kihozni az adott növényből. A Corteva célja a bemutatóval, hogy a gazdák teljes körűen megismerhessék a vállalat újdonságait, a technológiai megoldásokat, amelyek a hozamok maximalizálását célozzák.”

Borsos László – ügyvezető, Corteva Agriscience Magyarország

Borsos László – ügyvezető, Corteva Agriscience Magyarország

A növényvédőszereket illetően 2019 újdonsága az Arylex hatóanyagú Belkar egyedi hatásmechanizmusú őszi posztemergens gyomirtó szer a repcetermesztők számára, valamint a napraforgó kultúrában használható, parlagfű elleni – 2019-re szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező – gyomirtó szer, a Viballa™ – erről a témáról Papp Zoltán, herbicid termékmenedzser tartott előadást.

A Corteva másik erősségének, a csávázószerek a széles kínálatában idén LumiGEN™ csávázási technológia jelenti az újdonságot, melyben a repce korai kártevők elleni Lumiposa rovarölő csávázószer mellett található Integral® Pro biológiai csávázószer véd a talajból fertőző csírakori kórokozók ellen, valamint az új típusú biostimulátor a Lumibio Kelta található, amely hatásával elősegíti a gyors, erőteljes kelést és a biztonságos áttelelést.

A vállalat tevékenységének harmadik pillére a nitrogén-menedzsment, melynek célja, hogy a műtrágyázás során kijuttatott különböző nitrogén formák átalakulását késleltető N-Lock készítmény alkalmazásával elősegítsük, hogy a nitrogén minél nagyobb mértékben hasznosuljon a termésben és minél kisebb mértékben terhelje a környezetet.

Tímár Béla kereskedelmi igazgató elmondta: „A vállalat folyamatosan fejleszti vetőmag-portófióját. A kukorica hibrid vetőmagok területén a vállalat a már piacon lévő P9415, P9903 és P0023 kukoricahibridjeinek bemutatása mellett – amelyekre magas termőképesség, kiemelkedő alkalmazkodóképesség és alacsony szárítási költség jellemző – két új hibriddel (P9978 és P0217) jelentkezett.” A napraforgót illetően a hagyományos hibridek mellett piacra került a P64HE144-es, magas olajsav tartalmú napraforgó hibrid is, amelyekről dr. Piukovics László, vetőmag termékmenedzser tartott ismertetést.

A Corteva Agriscience™ őszi kínálatát, egy átfogó Technológiai Bónusz Program keretében elérhető kedvezménnyel ajánlja repcetermesztő partnerei figyelmébe. A vetőmag és a növényvédelem egysége meghatározó alapja a jó termés elérésének. Az innovatív Pioneer® repce vetőmag nemesítés és a Corteva Agriscience növényvédő szer fejlesztés legújabb eredményeivel járul hozzá a repcetermesztés sikeréhez.

A rendezvény előadásait szántóföldi bemutató zárta, amelynek házigazdája immár évek óta a dombóvári Agrár-Béta Kft.

A Corteva Agriscience™

A Corteva Agriscience világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a gazdáknak, amelynek segítségével maximális terméshozamot és nyereséget érhetnek el. Kínálatában a legelismertebb mezőgazdasági márkák közül megtalálhatók a Pioneer®, a Granular® és a Brevant™ vetőmagok, valamint díjnyertes növényvédelmi termékek, de kiemelkedő hatóanyag-fejlesztési és technológiai hátterének köszönhetően új termékekkel is megjelenik a piacon. A vállalat elkötelezetten keresi az együttműködést az élelmiszerlánc valamennyi érdekeltjével, miközben azon dolgozik, hogy ígéretét valóra váltva, mind a termelők, mind pedig a fogyasztók életminőségét javítsa, és biztosítani tudja a fejlődést a jövő nemzedékei számára. A Corteva Agriscience, amely korábban a DowDuPont Mezőgazdasági Üzletágaként működött, 2019. június 3-án független részvénytársasággá alakult. További információ: www.corteva.com

Kövesse a Corteva Agriscience-et a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en, a Twitteren és a YouTube-on.

®, TM, SM Trademarks and service marks of Dow AgroSciences, DuPont or Pioneer, and their affiliated companies or their respective owners.

Sajtókapcsolat

József Máté, Corporate Communications Leader, Europe

Tel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

Anna Babich, Corporate Communications Manager, Central and Eastern Europe

Tel: +380 44 498 9000

anna.babich@corteva.com

Oláh Csilla

Action Heller Consulting

Tel: +36 20 436 7101

olah.csilla@hellercom.hu

A A