Az MKB Bank partnere a feldolgozóiparnak

A A

Az MKB Bank a pékekre, cukrászokra és a húsfeldolgozókra is fókuszál, segítve őket, hogy egyre tudatosabban használják és válasszák meg a számukra testhezálló pénzügyi finanszírozási termékeket.

Az MKB által nyújtott Agrár Széchenyi Kártya hitel egy olyan kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességvállalási díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, amely egyesíti a hitel- és a bankkártya előnyeit, mégpedig úgy, hogy a fizetendő kamat 1% alatt maradhat. A hitel célja a mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalása. Az igényelt összeg szabadon felhasználható, és szinte költségmentesen a számlán tartható, így akár tartaléknak is tekinthető. A hitelhez kapcsolódó bankkártya segítségével pedig az igénylő gyorsan hozzáférhet a hitelkerethez, készpénz nélkül vásárolhat belföldön és külföldön egyaránt.

A hiteligénylési lehetőség kapuja minden olyan vállalkozás előtt nyitva áll, amely mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik és legalább egy éve működik a piacon.

Az agrárvállalkozásokon túl az MKB szeretne segítséget nyújtani a cukrászok, pékek és a húsfeldolgozók finanszírozásban is. A kézműves termékeket előállító manufaktúrák részéről a hozzáadott érték sokszor plusz invesztíciót igényel, ezért az Agrár Széchenyi Kártya hitel számukra is kiváló lehetőségeket biztosíthat.

Simon Attila az MKB Agrárpartner szakmai vezetője:

„Az MKB Bank büszke arra, hogy az Agrár Széchenyi Kártya hitel segítségével Szó Gellértet és Dánielt segítheti vállalkozásuk, a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség fejlesztésében. Örömünkre szolgál, hogy az országosan is ismert szakemberek igényeire testreszabott megoldást tudtunk kínálni.”

A testvérpár 2015-ben a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortával, 2016-ban pedig az Őrség Zöld Aranya tortával nyerte el az Ország Tortája címet. 2017-ben év croissant-ja termékdíjjal is gazdagabbak lettek.

Szó Gellért és Dániel:

„Évek óta jó kapcsolatot ápolunk az MKB Bankkal és meghatározó pénzügyi partnerként tekintünk rá. Az elmúlt időszakban termékeink népszerűsége egyre csak nőtt, ezért azt terveztük, hogy egy újabb cukrászdával bővítjük a vállalkozást.  Az MKB kollégái és a Bank által kínált Agrár Széchenyi Kártyahitel nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a terv ne csak álom maradjon, hanem valóra is váltsuk.”

A vállalkozásokat ismerő és értő pénzügyi partnerként támogatjuk a cégek működését és ennek érdekében az igényeikhez és lehetőségeikhez igazodó finanszírozást nyújtunk.

MKB Bank Zrt.

A A