ÁTADTA A MAGTÁR Kft. A JÖVŐ AGRÁRSZAKEMBEREINEK OKTATÓTRAKTORAIT

A A

24 db STEYR traktor került az agrárszakképzésbe – jogosítványszerzés, szántóföldi gyakorlati megszerzése, digitális kompetenciák elsajátítása a cél

Ünnepélyes keretek között adta a Magtár Kft. az Agrárszakképzési konzorciumnak és tagintézményeinek az iskolatraktornak szánt STEYR Kompakt erőgépeket Szekszárdon, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikumban és Szakközépiskolában rendezett országos tanévnyitó ünnepségen. A teljes iskolatraktor flotta átadása 7 traktorral kezdődött, a további erőgépek szállítása az iskolákhoz az elkövetkezendő hetekben egyenként történik majd.

szekszárd_4

A tanévnyitó ünnepségen vendégként részt vett Nagy István agrárminiszter és Simonné Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárképzési Centrum főigazgatója is.

A Magtár Kft. a 2019-ben kiírt Európai Uniós Támogatású Nyílt eljárású pályázaton nyerte el a 24 iskolai oktatótraktor szállításának lehetőségét. A Pályázat során a traktorok ajánlatának és műszaki tartalmának összeállításakor maximálisan szem előtt tartottuk a kiíró által megfogalmazott szakmai célokat, elsősorban azt, hogy az iskolákban elérhető képzési kínálat a gazdaság tényleges igényeinek megfelelően bővíthető legyen. A diákok a szakmai alapismeretek megszerzése mellett, digitális kompetenciájukatis fejleszteni tudják, így a munkaerő-piacon ma már alapszinten elvárt digitális tudást, a gyakorlatban is megismerhessék.

szekszárd_1

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a pályázaton a Magtár Kft. által képviselt, a nagy hagyományokkal, több mint 70 éves traktorgyártási múlttal rendelkező STEYR márkatraktoraikerültek kiválasztásra” – mondta el Mikó Sándor, a Magtár Kft. ügyvezetője. “A traktorok működéséhez szükséges műszaki hátteret az egész ország területén a Magtár Kft. szervizszakemberei biztosítják majd. A STEYR gyártóval való szoros együttműködésünkhez köszönhetően a traktorok gyártói garanciája 3 év, melyet 2 év további jótállással egészítettünk ki” – tette hozzá az ügyvezető.

A kiválasztott erőgépek legfőbb jellemzői

  • STEYR 4085 Kompakt típusú 85 lóerős traktorok
  • 4 hengeres, 3,4 l-es Turbófeltöltéses,Viscokuplungos hűtőventilátor, Intercoolerescommonrail SCR nélküli motorral – A traktorokba épített korszerű, alacsony fogyasztású és környezetkímélő FPT motorok az adott teljesítmény kategóriára jellemző legszigorúbb emissziós előírásoknak is megfelelnek
  • S-CONTROL 2 24/24 szinkronizált HI-LO váltó 24 előre, 24 hátrameneti fokozatú váltó 3 tartományban 4 szinkronfokozattal, POWER-SHUTTLE terhelés alatti irányváltóval és elektro-hidraulikus 2 fokozatú osztóművel (HI-LO) – A hajtásrendszer kialakítása kitűnő átmenetet képez a régi és új között, lévén a 24×24 sebességes váltó hagyományos szinkronfokozatait terhelés alatt kapcsolható PowerShuttle irányváltó és egy terhelés alatt elektronikusan kapcsolható PowerShift fokozat egészíti ki.
  • A traktor az elektronikusan kapcsolható összkerékmeghajtás, valamint a szintén elektronikusan kapcsolható első és hátsó differenciálzár
  • Sebességtartomány 0,78–40 km/h – alkalmas a szántóföldi munkaműveletekhez, valamint vontatás és akár országúton történő szállításhoz is

Természetesen a traktorok kialakítása megfelel az oktatási követelményeknek, segíti a T-kategóriás jogosítvány megszerzését:

  • oktatói pótüléssel
  • oktatói pedálokkal
  • oktatáshoz alkalmas visszapillantó tükörrendszerrel.

A modern erőgépekkel kapcsolatos tudás mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiák ismeretével is felvértezik a diákokat:

  • a traktorokba épített Steyr S-TECH 700 típusú érintőképernyős ISOBUS kompatibilis vezérlő monitorral
  • a legmodernebb automata kormányzásirendszerrel.

szekszárd_3

A Magtár Kft-ről:

szolnoki székhelyű Magtár kft., már több, mint 30 éves múltra tekint vissza a mezőgazdasági gépek értékesítése, szervizelése terén és továbbra is magas minőségű erő és munkagépeket kínál és szállít a magyar termelők számára. A Magtár Kft a STEYR traktorok magyarországi hivatalos importőre és márkakereskedője, országos szerviz és alkatrész hálózattal rendelkezik, 2020 év végére 4 telephelyen szolgálja ki partnereit.

A STEYR-ről:

A STEYR a vezető technológia és magas minőségű gépek szinonimája több mint 70 éve. A prémium kategóriájú Ausztriában készülő traktorok a kiváló vezetői kényelemre és a hatékony munkavégzésre fókuszálnak olyan, már bizonyított technológiai megoldások segítségével, melyek képesek maximálisan kiszolgálni a termelők és gépkezelők igényeit a szántóföldeken, erdőkben és közterek karbantartása során.

A A