Agrárgépész szakma népszerűsítése a Szakma Sztár rendezvényen

A A

Az előző évek gyakorlatának megfelelően a Szakma Sztár Fesztivál egyik fő célkitűzése a szakmák népszerűsítése, valamint a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése.  Ennek érdekében 2022. április 25-27. között került megrendezésre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Szakma Sztár Fesztivál, melynek keretében a Hungexpo „D” pavilonjában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az agráriumhoz tartozó 22 szakma pályaválasztás segítő bemutatására került sor. Az országos szakmai tanulmányi versenyekhez kapcsolódva 12 szakma esetében a fesztivál keretei között került sor a döntő 2. fordulójára. Itt a tanulók szakmánként egy-egy komplex feladat megoldásával mérték össze tudásukat.

A MEGFOSZ lehetőséget kapott, hogy a gépforgalmazó tagjainak segítségével egy 300 m2-es területen népszerűsítse a szakmát és a „Legyél Te is agrárgépész” programját. A standon élőben és kézzelfoghatóan láthassák az érdeklődők a gépeket. A standra egy silózót (AXIÁL Kft.), traktort (Dorker Kft.), mezőgazdasági vontatót (KITE Zrt.) és egy tárcsát (Agrobörze Fop Kft.) is kiállítottak a MEGFOSZ tagok, hogy az érdeklődők minél több típusú és fajtájú géppel ismerkedhessenek meg. A közös standon az AXIÁL Kft. jóvoltából az új technológiákat és érdekességeket bemutató filmek mellett egy   selfie fotós aktivitás is volt, mely szintén nagyon vonzotta az érdeklődő fiatalokat, akik az itt kiállító cégek promóciós ajándékaival is gazdagabban térhettek haza.

A MEGFOSZ a szakmanépszerűsítés mellett kiemelt hangsúlyt fektet a szakiskolákra, szakiskolák támogatására.

A Mezőgazdasági gépész szakma döntőjének második fordulójára a Szakma Sztár kereti között került sor a vépi középiskola (Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), ahol a verseny fő támogatója a KITE Zrt. volt.

A Mezőgazdasági gépésztechnikus szakma döntője is befejeződött az intézményekben, melynek zárásaként a versenyt szervező Csornai Középiskola (Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola) külön standon a szakmát népszerűsítő szakmabemutatóval készült, amely szakma fő támogatója a helyszínen az AXIÁL Kft. volt.

IMG_6474

Köszönjük Bata Botondnak (Agrobörze Fop Kft.) Umenhoffer Péternek (AXIÁL Kft.), Kövesdi Lillának (Dorker Kft.) és Lovas Józsefnek (KITE Zrt.) a szakmai támogatást és a köszönjük munkájukat, szakmai segítségüket!

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ

Képek: Kereki Dávid – MEGFOSZ

A A