A Massey Ferguson vadonatúj MF E-Loader emeli a hatékonyságot, pontosságot, termelékenységet és a biztonságot

A A

massey-fejA Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be az új MF E-Loader-t,  egy új automatizmusokat vezérlő funkciót, ami segíti a hatékonyságot, pontosságot, biztonságot és termelékenységet homlokrakodós alkalmazásokkor.

Az MF E-Loader-t a Datatronic-5 monitoron keresztül kezelhetjük. A kezelők a segítségével: ellenőrizhetik a rakodó funkciókat, mérhetnek tömeget, automatizálhatják a markolás funkciót, és előre beállíthatnak, majd elmenthetnek automata folyamatokat a rakodási ciklushoz.

Továbbá az MF E-Loaderrel előre be lehet állítani az alsó és felső emelési magasságokat, illetve dőlésszögeket is a munkaeszközökhöz.

“Az MF E-Loader a homlokrakodó funkciókat a következő szintre emeli kezelhetőség, precízió és teljesítmény terén” – nyilatkozza Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője. A Massey Ferguson traktorok mindig sok okos és egyedi funkciót kínáltak, amihez ez a kiegészítő most csatlakozik a rakodási feladatok könnyebbé és hatékonyabbá tételéhez.”

„A kiváló manőverező képesség mellett, a traktoroknak keskeny motorházteteje van, és a Visio üvegtető segítségével végig szem előtt tartható a mozgatott teher. A nagy hidraulika teljesítmény növeli a rakodás gyorsaságát. Az irányváltó, a fékpedál kuplungfunkció és a külön rakodós joystick a Massey Ferguson-t tökéletes anyagmozgató gépekké teszik”.

Massey Ferguson MF E-Loader kiemelt jellemzők

  • A Datatronic 5 monitoron keresztül kezelhetjük a rakodó funkciókat, ami intelligens és hatékony vezérlést eredményez
  • Az automata tömegmérés mozgás közben is elérhető és javítja a precizitást, dokumentálást és költség kontrollt.
  • Az új kanálrázó funkció gyorsabb rakodást és ürítést tesz lehetővé
  • Az automatikus funkciók lehetővé teszik a felső és alsó emelési magasságok beállítását. Az ismétlődő munkafolyamatokat is automatizálhatjuk
  • Az MF E-Loader az MF 5S, MF 6S és MF 7S traktorokhoz, 2022 áprilistól pedig az MF 8S gépekhez is elérhető

Automata tömegmérés

A mozgás közben is elérhető automatikus tömegmérés számos munkához ad precíziós értéket – például az etetőkocsik töltéséhez, vagy bálasúly méréséhez. Ugyanakkor arra is használható, hogy pontosan megmérjük mennyi a kanálban lévő árú tömege. Ez pedig fontos, amikor súlyra adunk el vagy veszünk bizonyos termékeket. Ezeknek az értékeknek a pontos dokumentálása is lehetséges.

Etetőkocsi rakodásakor előre beállíthatjuk az elérni kívánt értéket, és a rendszer visszafelé számol majd hangjelzést ad, amikor már közel vagyunk hozzá. A tömegeket külön is lehet mérni mint egyéni értékek vagy napi teljes formátumban is.

Akár 20 féle különböző számérték vagy munkaeszköz memóriát menthetünk el azért, hogy máskor is könnyedén előhozzuk a preferált beállításokat. Az adatokat USB pendrive-on keresztül lehet hordozni CSV formátumban – egyszerű táblázat formájában. Így minden egyes munkavégzésről részletes adatokat kaphatunk.

uj_MF_E-Loader_funkcio

Minden beállítás a Datatronic 5 monitoron

Az MF E-Loader opcióval kapunk kanálrázás aktiválást, beállíthatjuk a hidraulika olajmennyiséget, és kiválaszthatjuk a pozíciókat is: előre beállított, manuális vagy úszó. Ezeket jobbra vagy balra húzással választhatjuk ki az érintőképernyőn.

Automatizált munkafolyamatok

Az ismétlődő rakodási feladatokat könnyebbé tehetjük az automatizálással. A kezelő előre beállíthatja a gém emelési magasságát és süllyesztését, csakúgy mint a kanál/villa pozíciót. A kanál billentését, de még a markolással/csippentéssel ellátott munkaeszköz működtetését is lehet automatizálni. Például be lehet állítani, hogy rakodó mozgására nyisson vagy zárjon a kanál.

E-Loader előkészítés opció

Massey Ferguson gyári előkészített E-Loader opció érhető el számos MF FL típusú homlokrakodóhoz annak érdekében, hogy minden emelési és rakodási munkához tudjuk ezt a kiváló megoldást kínálni.

Számos erőgép elérhető gyári kiépítésű, teljesen az alvázba illeszkedő rakodó konzollal. Annak érdekében, hogy a manőverező képesség a legjobb maradjon, illetve a karbantartás is egyszerű legyen, tökéletes egységet alkot a traktorral, mondhatni egy géppé válnak. Az integrációt még tovább fokozva, számos típust lehet gyári konzollal és MF FL készre szerelt rakodógémmel kérni. 


Az AGCO-ról

Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a Gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.- t.

A A