A Massey Ferguson továbbfejlesztett bálázó és bálacsomagoló kombinációi növelik a takarmány minőségét és gazdasága termelékenységet

A A


massey-fej

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be az MF RB körbálázók és az MF Protec bálázó/csomagoló kombinációk 2022-es szezonra történt jelentős fejlesztését. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak a takarmány minőségének további javításához, valamint lehetővé teszik, hogy a felhasználók kifejezetten a terményeiknek és körülményeiknek megfelelő funkciókat válasszák ki.

„Teljes körű stratégiánk részeként a Massey Ferguson tovább folytatja a kiváló minőségű betakarítógépek korszerűsítésébe történő beruházásokat. Ezek a változtatások növelik a betakarítás hatékonyságát, jobban megóvják a terményeket, és segítenek kiváló minőségű takarmányt előállítani az állatállomány számára, a saját termelésű takarmány pedig hozzájárul a nyereség növeléséhez” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai és közel-keleti alelnöke és ügyvezető igazgatója.

MF bálázók és bálázó/csomagoló korszerűsítések 2022-re:

  • Új fóliakötöző opció az MF RB F Protec bálázó-csomagoló kombinációhoz
  • valamint új bálabillentő és kézmosó-tartály, LED világítás és hidraulikus emelő opció
  • Választható „Szilázs” és „Komfort” csomagok
  • Nagyobb teljesítményű erőátviteli opciók az MF RB F Xtra és
  • MF RB F Protec gépekhez
  • Kiegészítő késtartó az MF RB F és MF RB V Solo bálázókhoz

További fejlesztések az egyszerű kezelés és a minőség érdekében 

Balazok_termekfrissites

Fóliakötöző opció az MF RB F Protec bálázó/ csomagoló kombinációhoz

A Massey Ferguson mostantól az MF RB F Protec bálázó-csomagoló kombinációhoz a fóliakötöző opciót is kínálja. Ez a hálós kötözéssel együtt felszerelhető, lehetővé téve a kezelők számára, hogy a terménynek, a körülményeknek és egyéb követelményeknek legmegfelelőbb kötözőanyagot válasszák.

A háló használata helyetti fóliakötés tömörebb bálákat készít, amelyek kevesebb oxigént tartalmaznak, ami javítja a takarmány minőségét és csökkenti a tárolási veszteségeket. Csökkenti a lyukadás kockázatát is, és segít megőrizni a nagy bála alakját, ami javítja a rakat stabilitását.

A kezelők választhatnak, hogy hálót vagy fóliát használnak-e a bálák befejezéséhez, és a Rapid Reload System (Gyors betöltő rendszer) segítségével egyszerűen, kevesebb mint két perc alatt válthatnak a kettő között. Ez akár három tekercs hálót, fóliát vagy a kettő kombinációját is tárolhatja.

A csere háló- vagy fóliatekercsek kényelmesen, a talajon állva tölthetők be a Comfort Load (Kényelmes betöltő) rendszer segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelők a tekercset függőlegesen egy hosszú betöltőkarra helyezzék, ami sokkal könnyebbé teszi a vízszintes helyzetbe emelést, mielőtt a helyére és a tartógörgőre csúsztatnák.

Ugyanaz a fólia szolgál a bálák kötésére és csomagolására, és együtt újrahasznosíthatók – ellentétben a hálóval, amelyet el kell különíteni.

Az MF RB F Protec és MF RB V Protec modellek új fedélzeti víztartály opciója lehetővé teszi, hogy a kezelők a háló- vagy a fóliatekercsek cseréje, illetve egyéb karbantartási munkák után kezet mossanak. Még szappanadagoló is van a fedelébe építve.

 Az MF RB F és MF RB V Protec bálázók további módosításai a következők:

  • Új bálabillentő, ami jó talajkövetést biztosít, és egy továbbfejlesztett csatlakoztató rendszer, amely a fülkéből szállítási helyzetbe mozgatható.
  • Új, opcionális LED világítórendszer, ahol egy lámpa található a csomagolóegységnél és két másik az oldalpanel alatt került elhelyezésre
  • Opcionális hidraulikus emelő, ami megkönnyíti a csatlakoztatást.

Testre szabott bálázó specifikáció minden növénykultúrához és körülményhez

MF RB F és MF RB V Xtra* csomagok
Szilázs Komfort
2,4 m széles felszedő E-Link Pro ISObus terminál
25 kés Önbeálló kerekű felszedő
1000 ford/perc fordulatszámú hajtómű Bálaalak jelző
550/45-22,5 gumiabroncsok Hegyvidéki munkákhoz való felszedő készlet
25 tartalék kés tartóban elhelyezve Kerékékek (pár)
25 késtakaró-lemez A gyárból való kiszállításkor tartalmaz fóliát, hálót és 10 literes olajtartályt

*Xtra modell esetében az aprító tartozék

MF RB F Protec és MF RB V Protec csomagok
Szilázs Komfort
2,4 m széles felszedő E-Link Pro ISObus terminál + kamera videóképernyő
25 kés Bálaalak jelző
További csomagolás lezáró fordulat* Hegyvidéki munkákhoz való felszedő készlet
1000 ford/perc fordulatszámú hajtómű Felszerelt kézmosó-tartály
550/45-22,5 gumiabroncsok LED világításkészlet
25 tartalék kés tartóban elhelyezve Kiegészítő kamera
Bálavédő matrac A gyárból való kiszállításkor tartalmaz fóliát, hálót és 10 literes olajtartályt

*A további bálafordulat kiszorítja a levegőt és javítja a fólia zárását

Nagyobb teljesítményű meghajtás

Az MF RB F Xtra és az MF RB F Protec gépekhez mostantól egy korszerűsített 1000 fordulat/perc fordulatszámú hajtómű is rendelhető. A 20%-kal nagyobb teljesítmény átvitelére képes, ami jobb vágási minőséget eredményez az erősebb növényeknél és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Késtartó a vágási hossz egyszerű módosításához

Az MF RB F és MF RB V bálázók már egy tartalék kés tároló opcióval is felszerelhetők, ami lehetővé teszi 13, 17 vagy 25 további kés szállítását. Ez megkönnyíti a kések szántóföldön történő hozzáadását vagy eltávolítását, lehetővé téve a vágási hossz gyors változtatását a terménynek és a körülményeknek megfelelően.

A bálázók további fejlesztései

A Massey Ferguson egy sor egyéb fejlesztést és opciót is bevezetett a bálázókhoz, amelyek mindegyike a könnyebb kezelhetőséget és a takarmány minőségének javítását szolgálja. Ezek közé tartozik egy új, 40 mm átmérőjű, elfordítható szemű vonóhorog opció, amelyet kifejezetten az egyes európai országok felhasználóinak igényeihez terveztek.

Ugyanakkor az összes MF RB V – változtatható kamraméretű – bálázó már új hálókötő rendszerrel van felszerelve. Ez hidraulikus meghajtású szállítószalagot alkalmaz, ami minden körülmények között tovább javítja a teljesítményt és a megbízhatóságot.

 

Az AGCO-ról

Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a Gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.- t.

 

A A