A hulladéktól az utakig

A A

mbcrusher

A kotrógépre szerelt MB zúzóberendezésekkel a bányászati és hulladékfeldolgozási hulladékok vissza a termelési ciklusba

Az útkarbantartás a kőbányákban, mint minden távoli, nehezen megközelíthető helyen, gyakran költséges, munkaigényes és időigényes. Ennek oka, hogy gyakran nem használják ki a már a helyszínen lévő, működő gépek teljes potenciálját. Például az ember felszerelhetne egy MB Crusher pofástörő kanalat a kotrógépére, szemcseméretre csökkenthetné a kitermelt anyagot, és azt újra felhasználhatná alépítményként a út karbantartáshoz vagy új összekötő utak létrehozásához. Vagy miért is ne, továbbértékesíthetné, és így egy újabb bevételi forráshoz juthatna.

A haszon tehát kettős, ahogy a nyereség is:
nincs többletköltség, mivel már a helyszínen lévő hulladékanyagot újrafelhasználja, így nem kell további anyagot vásárolni más beszállítóktól. Nincs szükség további eszközökre, mert a kőbányában vagy a telephelyen már meglévő munkagépet használják, és a munka gyorsabbá válik, így hatalmas időmegtakarítás érhető el.
– A hatékony belső úthálózat költségoptimalizálást, nagyobb termelékenységet és megtakarítást jelent a szállítóeszközök karbantartása terén. Ha az utak simák és akadálytalanok, az azt jelenti, hogy a kőbányában végzett munkafolyamat egésze hatékonyabbá válik, különösen az anyagszállítással járó tétel. Ami azt jelenti: nagyobb termelékenység és alacsonyabb tonnánkénti anyagköltség.
A hulladék többé nem jelent költség .
“Az MB Crusher törőkanálal  magunk irányíthatjuk a hulladékunkat, akkor őröljük meg, amikor akarjuk, és úgy használjuk fel, ahogyan akarjuk.” Így gondolja az olaszországi Eurocave marche-i vállalat, amely több olyan telephellyel rendelkezik, ahol  homokkő  és  természetes kőburkolatokat termelnek ki. A kitermelt követ az Eurocave közvetlenül maga dolgozza fel építészeti elemek és munkák készítéséhez. A feldolgozásból származó hulladékot – amelyet egy MB Crusher BF120.4 pofásttörővel zúznak - a kőbányában lévő lejtőkön rögzítik, anélkül, hogy külső zúzott követ kellene vásárolniuk, vagy azt az útalapokhoz használt adalékanyagként továbbértékesítenék.
Mielőtt megvásárolták volna az MB Crusher törőkanalát, a termelési hulladékot egy udvaron halmozták fel – és ez sok helyet foglalt el -, majd időről időre egy bérelt darálóval zúzták össze. Az egész művelet a legtöbb munkást foglalkoztatta, és nagyon magas költséget jelentett a vállalkozás számára.
Ma a BF120.4 törőkanálal a hulladék többé nem költség vagy kezelendő anyag, hanem valami hasznos dologgá válik a vállalkozás számára, és egyben további bevételi forrássá is.

BF120.4 – Caterpillar 336 – Italy – Eurocave – Quarry – Marble from MB Crusher on Vimeo.

Több biztonság a kőbányában

Az útkarbantartás egy márványbányában rendkívül költséges lehet. De nem a görögországi Nordia Energy esetében. Az első BF120.4 típusú zúzókanállal a kitermelésből származó hulladékanyagot aprították fel, majd újra felhasználták a kőbánya saját útjainak karbantartására, ami a szállítójárművek biztonsága, valamint a műveletek hatékonysága és gyorsasága szempontjából is nagyon fontos.

Az MB zúzó használata annyira jövedelmező volt, hogy vásároltak egy második törőkanalat, amely szintén a kőbányában dolgozott.

Testimonial_BF120.4 – Komatsu PC 490 LC – Greece – Road construction – Marble from MB Crusher on Vimeo.

Semmi sem tart örökké, és még a kőbányákban is korlátozottak a rendelkezésre álló eszközök, amelyek hamarosan elfogynak. Ezért mindig új utakat kell találni a kitermelt anyagok nyereséges újrafelhasználására, még azokét is, amelyek a közelmúltig hulladéknak számítottak. És az MB Crusher megoldással minden anyag azonnali nyereségforrássá válhat.

A gyártás precizitása lehetővé teszi, hogy a korábban csak kidobásra szánt anyagot homogén darabokban készítsék elő, így az a helyszínen újra felhasználható, és így a kőbánya bányászati egyensúlya megmarad.

Ugyanez vonatkozik a távoli területeken lévő építkezésekre is, amelyeket csak nagy idő-, költség- és gépparki költséggel lehet megközelíteni. Az MB Crusher egységek könnyen felszerelhetők a már a helyszínen lévő munkagépre, és még rendkívüli szállítást sem igényelnek. Gyakorlatilag maga a működtető gép maga is törőgéppé válik: így a bányászati vagy földmunkahulladékot közvetlenül a helyszínen dolgozzák fel, nincs szükség további vásárlásra vagy hosszú várakozási időre.

Minden már ott van, használatra készen.

BF90.3 – Volvo EC210 – India – Quarry and mining – River Bed Stone from MB Crusher on Vimeo.

A A