A Corteva új hatásmechanizmusú gombaölő szere segít a kalászosok növényvédelmében

A A

A Corteva Agriscience elkötelezett a folyamatos innováció mellett, tudásbázisának és kutatási kapacitásainak célja a mezőgazdaság fejlődésének elősegítése. Az Inatreq™hatóanyag, mint a vállalat fejlesztésének legújabb eleme, fontos mérföldkő, mely a kalászos gombaölő szerek között egy vadonatúj mechanizmust hoz a felhasználók számára.

Inatreq_Corteva_illustration

A növényvédelemben megtalálható megoldások javarészt választ adnak a jelenlegi problémákra, de a környezetállandó változása, újabb és újabb fajok felbukkanása, a kórokozók változása és ezzel egy időbena rezisztencia kialakulása a meglévő eszközök hatékonyságának csökkenését okozhatják. A Corteva globális mezőgazdasági vállalatként kiemelt figyelmet szentel az új hatóanyagok kutatásánakés fejlesztésének. Az újabb kihívások kezeléséhez a meglévő technológiák folyamatos fejlesztésére van szükség. Ennek eredménye a Corteva több mint 300 terméket tartalmazó növényvédő szer kínálata, amelyből Magyarországon több mint 40 van engedélyezve.

A hatóanyagkutatás rendkívüli erőforrásokat igényel, amit manapság már csak nagyon kevés gyártó vállalat képesbiztosítani Európában, annak ellenére, hogy tevékenységükelengedhetetlen a piacon.A Corteva Agriscience élen jár az eredményes kutatásban, ezáltalképes arra, hogy az újonnan felmerült problémákra megoldást találjon a felhasználók számára. A kutatás-fejlesztés amellett, hogy nem mindennapi erőfeszítéseket igényel, nagyon időigényes is. Egyes hatóanyagok fejlesztése és engedélyeztetése, adott esetben hosszú évek munkája.

A növényvédő szerekkel kapcsolatos szabályozások és elvárások az elmúlt 10-20 évben nagyon megszigorodtak, a humánegészségügyi elvárások tűréshatára és a megengedhető szermaradék mennyisége jelentősen csökkent. A jogszabályok rendkívül szigorúan szabályozzák a környezetre gyakorolt hatás minimalizálását is.Nagy számú hatóanyag engedélyét visszavonták, ami miatt bizonyos szegmensekben lecsökkentette a hatóanyagválasztékot, nőtt amegmaradó hatóanyagokat tartalmazó generikus termékek száma, amikönnyen a kártevők, kórokozók ellenállóképességének kialakulásáhozvezethet.

Ennek következményeként még nagyobb lett a jelentősége az innovációnak és fejlesztéseknek a növényvédőszer hatóanyag kutatásban. A Corteva törekszik a növényvédelem minden területénolyan új hatásmechanizmussal rendelkező hatóanyagokkal megjelenni, melyek lehetővé teszik arezisztencia kialakulásánaklassítását, mindannyiunk közös érdekében.

A Corteva nagyon fontosnak tartja a személyes kapcsolatot a termelőkkel, melynek során a megfelelő információk átadásávalsegíti sikeres termelő tevékenységüket, valamint látásmódjuk, környezettudatosságuk fejlődését.

Az új hatásmechanizmusúhatóanyagok között legújabb azInatreq™, mely hatékony védelmet képes nyújtani a kalászos gabonák gombás betegségei ellen.Ez egy természetes forrásból származó hatóanyag, mely magas UV stabilitással rendelkezik, hosszú időn keresztül kifejti hatását. Az Inatreq™teljesen új módon hat a kórokozókra, mely hatalmas segítség lesz a gabonatermesztők számára a következő évek során.

Szerző: Bálint Sándor, Gombaölő- és rovarölőszer termékmenedzser, Corteva Agriscience

Corteva_Logo_300ppi

A A