Új KITE alközpont Kecskeméten

A A

Köszöntőjében Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója autóipari hasonlattal élve utalt a hely szellemére, miszerint a KITE a magyar mezőgazdaság Mercedese. Az előzményekről elmondta, hogy az új beruházást alapvetően a régi alközpont szűkös kapacitása tette szükségessé. „A KITE mai portfóliója kibővült, s a régi helyen már nemcsak a traktoroknak, és a kombájnoknak, de még a gazdáknak sem jutott parkoló hely.”

P1110911

Szabó Levente

A színvonal emelésének alapjául több tényező is szolgált. Elsőként említette, hogy a KITE kilépett a nemzetközi piacra azzal, hogy 2017-től a hivatalos John Deere és JCB képviseletet már Szerbiában is ellátja, így megnövekedett a kapacitás igény. Nagyon jó regionális helyszínnek tartja Kecskemét városát is, amelynek vezetésétől minden támogatást megkaptak elképzeléseik megvalósításához. Harmadikként a kertészeti kultúrák bővítésével vált indokolttá a szolgáltatásaik színvonalának emelése, amelyre az új alközpont minőségi kivitelezése önmagában is garancia. Ez minden bázison folytatódik; kiemelte a KITE-Tagliani Faiskolát, valamint Derecskét, ahol fontos cél a minőségi szaporítóanyagok rendelkezésre állása.

A kecskeméti alközpont színvonalas működéséhez szükséges volt a humán erőforrás bővítése mellett egy új, ún. biológiai növényvédelmi divízió létrehozása, új szakemberekkel.

P1110918

A KITE még 2015-ben vásárolta meg ezt a telephelyet; a tervezés és az első munkálatok 2016-ban történtek meg. Tavaly év végén már beüzemelték az új alközpontot, amely az idén tavaszra már teljes kapacitással állt a gazdák rendelkezésére. A 1.2 mrd-os beruházás területe 3 hektár, az alközpont hasznos alapterülete pedig 3.600 m2. A második ütemben a műszaki szolgáltatások bővítése kerül sorra, bővítik a szakműhely kapacitását is. Az úl koncepciójú épületkonstrukció lényege, hogy nagyobb bemutatótér áll a vásárlók rendelkezésére. Erre a kibővült kínálat és az ún. zöldfolyosós kiszolgálási rendszer – gyorsaság és minőség együtt – van szükség.

Ezt követően Markó Csaba régióigazgató mutatta be az új létesítményt. A körbejárás során a látogatók megismerkedhettek a legmodernebb logisztikai módszerek hátterével is. Látványos volt a hagyományos növényvédő szerek magas polcos tárolási rendszere, ahol 5 szinten, 675 palettán találhatók a kemikáliák; mindez azonnali kiszolgálást tesz lehetővé.

P1110939

Agrár Élet Magazin

A A