Lemken henger csere: gyorsan és könnyedén!

A A

Nincs több kompromisszum!

Az OptiChange gyorscserélő rendszerrel sok gazdálkodó elvárásait könnyíti meg a Lemken új fejlesztése.

A Lemken hengerek széles választéka jó színvonalon biztosítja a rögtörésre, egyengetésre, valamint tömörítésre vonatkozó agronómiai igényeket az előzetes talajelőkészítések lezáró műveleteként. Ezeket az elvárásokat azonban egy fajta henger, vagy kombinált palástfelület nem képes biztosítani, ezért a feladathoz igazodóan gyakran szükségessé válhat a hengertípusok cseréje, ami hagyományos úton nehézkes, időigényes feladat.

Az új Lemken OptiChange gyorscserélő rendszerrel egy új lehetőség nyílik meg a gazdálkodók előtt. Az új megoldással a különböző hengerek cseréje gyorsan és könnyedén megvalósítható. Az eltérő típusú és talajállapotú területekhez való hengercsere időszükséglete jóval kedvezőbb, így a gazdák számára is elfogadhatóbb megoldást jelent ez a feladat. Fontos persze, hogy a gazdaság talajadottságaihoz, a termesztendő növények technológiájához a gépbeszerzés során a legmegfelelőbb hengertípusokat válasszuk ki. Ezt egészíti ki az, hogy a talajfizikai állapot valós idejű ismeretében kell kiválasztani a megfelelő hengert, ill. a talajlezárás módját.

Az opcionálisan – a már üzemben lévő gépekre is – beszerezhető OptiChange gyorscserélő rendszer nem csavarokkal, hanem csap-furat megoldással rögzíti a hengert az alapgép vázához. Az ún. vezető fülek segítségével könnyű az illesztés a henger kivétele, ill. behelyezése során. A hengerek mozgatásához raklapvillás targonca, vagy homlokrakodó szükséges. A hengerek szerkezeti kialakítása segíti a biztonságos súlyponti emelést, ill. mozgatást.

A rendkívül időtakarékos OptiChange gyorscserélő rendszer nagy esélyt kínál a gazdálkodók számára ahhoz, hogy mindig az agronómiai szempontból szükséges hengert használják a legjobb munkaminőség elérése érdekében. Ennek eredményeként a germináció kezdeti szakaszában oly fontos gyökéreresztés és levélbontás nagy termésbiztonságot alapozhat meg. Az új rendszer segítségével az egyes hengerek szabadon cserélhető a különböző Lemken gépek között, legyen szó akár nehéz grubberekről, vagy rövidtárcsákról. Ne feledjük azt sem, hogy a talajainkhoz való hengertípusok kiválasztása fontos szakmai feladat, ehhez mindig kérjen konzultációt, ill. vegye igénybe a cég szakembereinek segítségét!

1 2 3

Kelet-Magyarország: Szrnka Péter 06 30 852 5787

Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs 06 30 748 5380

 

A A