A jég hátán is megél – Mitas abroncsok a Bajkál tavon!

A A

A Trelleborg csoporthoz tartozó Mitas – közösen a mezőgazdasági felszereléseket gyártó és forgalmazó Rostselmash céggel – egy eredeti ötlettel kívánta növelni az egyedülálló ökoszisztémájú Bajkál tó ismertségét. Idén márciusban e célból tartottak egy fotó- és videó bemutatót a befagyott tavon a National Geographic Magazine közreműködésével. A -25°C-os hideg, szélsőséges körülmények különleges minőséget követeltek, amelyeknek a Versatile 2375 traktor és az iker abroncsozású Mitas 520/85R42 Ac 85 kerekek jól megfeleltek.

Jozef Rúček, az oroszországi Mitas vezérigazgatója elmondta: „Ezzel a projekttel arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy a Mitas kerekek megbízhatóak és hatékonyak minden körülmények között. A Bajkál tónál a végleteket feszegettük, de jó azt tudni, hogy ilyen különleges követelmények között is a Mitas gumiabroncsok olyan partnerek tudnak lenni, amelyekben a gazdálkodók megbízhatnak. Tudjuk, hogy 2017 az ökológia éve Oroszországban, ezért is köszönjük ezt a kezdeményezést, amelyben mi is segíthettünk felhívni a figyelmet a Bajkál tóra, és reméljük, hogy a mi projektünk egy új ismereti darabja lesz ennek a csodálatos területnek.”

A Bajkál tó jegének hátán is megélt tehát a Rostselmash 5.5 méter széles, és 11.690 kg tömegű traktora, amely a Mitas AC85 iker abroncsokkal volt felszerelve. A projekt idején a jég vastagsága 1 méter volt, így tehát egy nehezebb mezőgazdasági gép sem lett volna képes betörni a jeget.

Mitas_Rostselmash_Baikal_1 Mitas_Rostselmash_Baikal_3

A Mitas és a Rostselmash hosszú távú üzleti partnerek. A Mitas maga szállítja a gumiabroncsokat a Versatile traktorokhoz és az orosz piac prémium márkás betakarító gépeihez is.

A Bajkál tavon használt Mitas AC85 egy rendkívül megbízható radiál abroncs, amely kiegyensúlyozott jellemzői révén, szántóföldön és közúton is egyaránt megfelel az elvárásoknak. A Mitas AC 85 különlegessége, hogy nagy felfekvő bordafelülete révén kedvezőbb vontatási hatásfokot biztosít a traktor számára.

Nézze meg az egyedülálló élményt jelentő videónkat az alábbi linken!

https://www.youtube.com/watch?v=iIyP-4v6odY

 

A A