Kiállítói köszönőlevél

A A

1

Tisztelt Kiállítónk!

Köszönjük, hogy részt vett a 37. AGROmashEXPO Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon és a 9. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz- és Gépkiállításon, a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállításon.

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye idén is fontos bejelentések és szakmai eszmecserék helyszíne volt. 40.000 négyzetméteren mintegy 350 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait. A zord téli időjárás ellenére végül 48.000 látogató érkezett a rendezvényre.

Dr. Nagy István agrárminiszter a megnyitón jelentette be a kormány új kamattámogatási hitelprogram indításának tervét a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére.

2

Az érdeklődők ezúttal is széles áttekintést kaptak a hazai mezőgazdasági géppiac kínálatáról: a HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz− és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piacon dolgozó nagy nemzetközi márkákat forgalmazó cégek színe−java megjelent az AgrárgépShown.

A rendezvényt az eddigieknél is több konferencia, tájékoztató és workshop kísérte, amelyeken a gazdálkodók az ipar legaktuálisabb kérdéseire kaphattak válaszokat. Új konferencia programok:

  • Az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara piaci transzparencia értéke – 20 éves PÁIR című nemzetközi konferenciáján elsősorban az átláthatóság fontosságáról volt szó a piacelemzés és a döntéshozatal kérdéseiben.
  • Rendkívül népszerű volt az Agroinform.hu által szervezett, első alkalommal debütáló PREGA AgRobot Show, ahol bemutatták a jövő szántóföldi drónjait, kertészeti és állattartási
  • Az Agro Napló szervezésében az Agrárfinanszírozási Kerekasztal beszélgetésen vezető banki szakemberek értékelték az agrárágazat finanszírozásának helyzetét.
  • Az Agrofórum.hu kerekasztal beszélgetésein pedig a szójatermesztés, valamint a vetőmagkínálat és fajtanemesítés az aszály tükrében című témákban értekeztek az előadók.
  • Sikeres volt a Magyar Mezőgazdaság Kft. SMARTFARM Precíziós Mezőgazdasági Konferencia Interaktív kerekasztal – beszélgetése, amelyen a hazai agrárpiac meghatározó szereplői osztották meg gyakorlati

Megfigyelhető volt, hogy a látogatók a korábbinál tudatosabban keresik fel a kiállítói standokat. Egyre többen érkeznek úgy, hogy tudják, mit szeretnének vásárolni, és a helyszínen már csak a döntéshez legszükségesebb információkat szerzik be.

 

Bízunk benne, hogy rendezvényünk beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és jövőre ismét kiállítóink között köszönthetjük!

Találkozzunk újra 2020-ban január 22-25. között!

Üdvözlettel,

HUNGEXPO Zrt., AGROmashEXPO csapata

Együttműködő szakmai partnereink:

3

Online médiapartnerünk:

4

A A