Takaró növények felszámolásában hatékony a késekkel felszerelt Carrier

A A

A CrossCutter Knife és CrossCutter Disc művelőelemekkel felszerelt Carrier hatékonyan használható a takarónövény állományok felszámolásában, ráadásul a talajművelés kis költséggel valósítható meg. 

Carrier with CrossCutter Disc and CrossCutter Knife

A forgó késekkel és az intenzív talajművelő hatású hengerrel felszerelt Carrier páratlan hatékonysággal zúzza össze a zöld növényi szárakat. A sekély bedolgozás kedvező feltételeket teremt a szerves anyag gyors bomlásához. Így a szerves nitrogén gyorsabban felszabadul, míg a felszínen hagyott növényi maradványok megvédik a talajt az erózióval és a vízvesztéssel szemben”, magyarázza  Magnus Samuelsson, a Väderstad-Verken AB termékfelelőse.

A piacra bocsátásának évében a CrossCutter Knife megváltoztatta a köztes növénytermesztés gyakorlatát. Az eszköz most kombinálható a Carrier hagyományos tárcsáinak helyére felszerelhető  ún. CrossCutter Disc-kel, mely a haladási irányra merőleges irányban, 0-3 cm sekélyen műveli meg a talajt. A tárcsatartó karok egyedi felfüggesztése biztosítja a művelőegységek érzékenységét. A fent említett opcióval felszerelt Carrier tárcsa kiváló minőségben dolgozza be a növényi maradványokat, mely így nem jelent akadályt a vetőgép számára.

Nagy teljesítmény alacsony üzemanyag-felhasználás

Az ultrasekély műveléshez használható CrossCutter Knife és CrossCutter Disc alacsony vonóerőigénnyel és üzemanyag-felhasználással jellemezhető. Maximális munkasebessége 20 km/h, mely a nagy napi kapacitás záloga. A hatékonyság, valamint a nagy napi teljesítmény versenyképessé teszi a kémiai kezeléssel szemben. A köztes növény a jó talajszerkezet záloga, mely sokszor feleslegessé tesz minden egyéb talajművelést.

Meglévő Carrier-ekre is felszerelhető

A CrossCutter Disc és a CrossCutter Knife egyaránt felszerelhető a már meglévő Carrier-ekre, ami azt jelenti, hogy nem kell teljesen új gépet vásárolnunk, ha élni akarunk az ultrasekély művelés adta előnyökkel.

u2eqAb4ydHIXvy1BtWUj

Forrás: www.vaderstad.com

tamogatok_vaderstad

A A