Kiemelt innovációs elismerésben részesült  a Phylazonit Technológia

A A

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíj, valamint további öt innovációs díj és egy kiemelt elismerés került átadásra nemrégiben az Országházban. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság élén a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével, elsősorban a gazdasági mutatók és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő, sőt az utóbbi évek talán legjelentősebb innovációs teljesítményeit. Az idei kiemelt elismerést a Phylazonit Technológia kapta.

Az évente átadott Innovációs Nagydíjat a Magyar Innovációs Szövetség alapította 1992-ben a kimagasló műszaki és gazdasági újítások elismerésére. Az idén összesen 29 pályázat érkezett, melyek közül 19-et ismertek el innovációként. A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta a cariprazine kifejlesztéséért. Továbbá díjazott a MOL Nyrt., a Kite Zrt., a Gremon Systems Zrt., a Kőröstej Kft. valamint a Shapr3D Zrt.

Nagyon örülünk, hogy ilyen magas szintű gazdasági és innovációs tevékenységet végző cégek között kiemelt elismeréssel díjazták az általunk kifejlesztett Phylazonit Technológiát. Készítményeink a növények számára olyan fontos baktériumokat tartalmaznak, amelyek elősegítik azok fejlődését, tápanyagokkal történő ellátását. A Phylazonit Technológia alkalmazásával megvalósulhat egy környezetkímélő, mégis gazdaságos és biztonságos mezőgazdasági termelés, amelynek eredményeként nagyobb terméshozamot és a táplálkozás szempontjából kedvezőbb beltartalmi értékeket lehet elérni.

A kiemelt elismerés ünnepélyes átadásának pillanata (Fotó: Boltresz Attila, Feith Sándor)

A kiemelt elismerés ünnepélyes átadásának pillanata (Fotó: Boltresz Attila, Feith Sándor)

Ezúton is szeretnénk gratulálni a díjazottaknak és köszönetet mondani a Magyar Innovációs Szövetségnek, hogy kiemelt dicséretben részesítették innovációnkat. Termékeink folyamatos fejlesztésével igyekszünk olyan értéket teremteni, amely a gyermekeink, unokáink számára is biztosíthatja az élhetőbb jövőt. Haladunk tovább ezen az úton, hiszen Szívügyünk a termőföld!

A A