Jubilál a Fliegl Abda és az ASW Gigant!

A A

25 éves a Fliegl hazai gyára, 20 éves a Fliegl ASW Gigant letolókocsi!

A legnagyobb hazai szállítójármű gyártótól megszokott módon állított ki a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. az AgrárgépShow-n.

1998-ban a Fliegl bemutatta saját fejlesztését, az azóta ikonikussá vált Fliegl ASW letolókocsit. Az ASW minden helyzetben biztosítja a gyors és biztonságos ürítést, egyenlőtlen terepen is kiválóan alkalmazható. Mivel a billentés elmarad, alacsony épületekben is tökéletes. 2000-ben bemutatták a letolókocsit trágyaszóró adapterrel szerelve, később további adaptereket fejlesztettek hozzá.

A Fliegl cégcsoport számára a kezdetektől fontos a folyamatos innováció. A 2019-es AgrárgépShowra is ennek jegyében készültek. Az idei Agritechnica előtt a legfontosabb hazai kiállításra a legkorszerűbb ASW letoló kocsit, letoló rendszerű ADS trágyaszórót, a sikertermékeiket, műanyag tartálykocsit és hagyományos kocsikat hoztak.

ADS-AÉM

Büffel + TMK 1-AÉM

A világszerte népszerű Fliegl letolókocsikat az AgrárgépShow-n egy ASW 261-es típusuk képviseli, melyet a gyár a magyarországi körülményekre legalkalmasabbnak tart tandemes típusai között. Ez a méret (szériában 30 m3) az átlagos 0,7-0,8 tonna / m3 fajsúlyú anyagoktól könnyebb terményekhez (napraforgó) is gazdaságos használatot biztosít. A kombájn kiszolgálás fontosságának növekedése miatt ASW-re szerelhető átrakócsigát is kiállítanak, valamint trágyaszóró adaptert.

A Fliegl felvette gyártási palettájára a tartálykocsik anyagául a műanyagokat is, így már horganyzott, rozsdamentes, műanyag változatok kérhetők az igényeknek megfelelően, és háromféle (centrifugál szivattyús, pumpás, vákuumszivattyús) működési rendszerrel. A centrifugál szivattyús kocsikat, mint leggazdaságosabb rendszert, a nagyüzemeknek szánja. A Fliegl Poly Line műanyagtartályos kocsikkal (6 m3- 18.5 m3 méretben) a nitrosol szállítása újabb típus vált alkalmassá az eddig kínált rozsdamentes tartálykocsikon kívül.

Kiállításra kerül a szintén jól bevált DPW 180 B bálaszállító és a hagyományos DK 180 billentős kocsi is.

A Fliegl adapter és alkatrész üzletága, az Agro-Center az elmúlt évben jelentősen növelte a forgalmát, és időről időre bővelkedik újdonságokban. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a mezőgazdaság területén is tapasztalható munkaerőhiány gondokra a többfelhasználású eszközök segítségével megoldást nyújtson a gazdák számára. A teljesség igénye nélkül látható seprőgép, hótoló, betonkeverő, silómaró henger, és az Európában piacvezető tárcsás ágvágó.

A Fliegl magyarországi gyárának 1993-as megalapítása óta eltelt 25 év alatt számos technológiai fejlesztés ment végbe, a teljes gyártósor ki lett cserélve, átalakult a festőüzem, megépült a modern 27 méter magas magasraktár. Az idei év is bővelkedik munkálatokban, hiszen a gyárterületen is átalakítások zajlanak. A beruházások nagyközönség számára történő bemutatására 2019 szeptember végén fog sor kerülni egy nagyszabású rendezvény keretein belül, amelynek részleteiről természetesen beszámolunk.

Jöjjön a következő 25 év!

A A