Bemutatkoztak a legújabb Vogel-Noot munkagépek a gyakorlatban is

A A

Az ősz folyamán a Vogel-Noot öt helyszínből álló bemutató sorozatra hívta meg a gazdákat, ahol a legújabb munkagépeit valamint néhány már jobban ismert eszközt tekinthettek meg az érdeklődők.

A bemutató sorozat középpontjában a TerraVant moduláris gabonavetőgép állt. Mindössze néhány hónappal az első hivatalos sajtóközlemények után a hazai látogatók már élőben is megismerhették ezt a vetőgépet. A TerraVant igazi különlegessége, hogy a piacon eddig nem ismert sokoldalúsággal van felvértezve. Nem csak az elmunkáló elemeket lehet változtatni, de a vetés sortávolságát, a műtrágya adagolás elvét vagy akár a tartály felépítését is. Lehetőség van az 5.500 literes magtartálynál az akár 3 részre osztott kialakításra is! Tehát megvalósítható kettő vetőmag fajta – például egy bőtermő és egy szárazság tűrő – illetve a műtrágya kiadagolása is.

A galéria megtekinéséhez kattinson a képre.

A másik igazi különlegesség a vetési mélység állítása. A mélységet egy egyszerű csap-furat rendszerrel állítjuk, és a csoroszlya nyomásról a mélységállítástól független munkahenger garantálja. Így lehetőség van például az 1 cm-es vetésre maximális 120kg/csoroszlya nyomás mellett. Mivel a csoroszlya nyomás és a mélység állítás nem azonos munkahengerrel történik, nem lehetséges a mélyebb vetés.

A második új munkagép a TerraMaxx volt a bemutatókon. A magágykészítő szántóföldi kultivátor egyaránt alkalmas a szántott talajon a magágykészítésre valamint a tarlóhántásra és tarlóápolásra. Az igen robosztus, 60cm magas kereten a rugós kapák 15,5 cm osztással vannak elhelyezve. A rugós kapák előtti, hidraulikusan állítható simítók elegyengetik a talajfelszínt, míg a hátsó sor henger lezárja. Lehetőség van a TerraMaxx-on több típusú henger választásra, illetve igény esetén henger nélküli, egyengető pálcasorokkal szerelt verzió is rendelhető.

A bemutató körúton a fenti kettő újdonságon kívül dolgozott még a jól ismert TerraDiscpro rövidtárcsa, a ©plus váltvaforgató ekék, TerraDig XS középmély lazító valamint a MasterDrillpro gabonavetőgép kombináció is.

 

tamogatok_vogel_noot

A A